Ezentúl még inkább megéri csabai egyetemistának lenni

2024. február 12. 17:47 | Vincze Attila

A békéscsabai önkormányzat, valamint a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának megállapodása értelmében ezentúl többféle kedvezményt biztosít a város az oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói számára. Az egyetem csabai campusára járó diákok a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, illetve az Árpád fürdő szolgáltatásait vehetik igénybe kedvezményesen.

A hétfői tájékoztató eseményen Békéscsaba polgármestere a részletekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Békéscsabai Diákönkormányzat kereste meg korábban a városvezetést, hogy ne csak a 18 év alattiak vehessék igénybe a városi intézmények diákkedvezményeit, hanem a helyi felsőoktatásban tanulók is. Szarvas Péter kiemelte: a kérésnek eleget téve megegyeztek abban, hogy február 15-től a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának nappali tagozatos hallgatói is diákjeggyel léphetnek be az Árpád fürdőbe. Emellett a helyi egyetemisták az oktatási szünetekben térítésmentesen látogathatják a Munkácsy Mihály Múzeum kiállításait, valamint a Békés Megyei Könyvtárban a beiratkozás és az olvasójegy kiváltása szintén ingyenessé vált a csabai campus hallgatói számára.

– Ez a három kedvezmény nem tesz különbséget azon diákcsoportok között, akik Békéscsabán élnek, tehát itt van a lakóhelyük, illetve azon tanulók között, akik ugyan itt tanulnak, de nem itt élnek, vagyis mindenki számára, aki a gazdasági kar nappali tagozatos hallgatója biztosítani fogjuk a kedvezményeket – fogalmazott. 

A Gál Ferenc Egyetem dékánhelyettese beszédében hangsúlyozta, hogy a középiskolás diákok kezdeményezésére indult el a párbeszéd az intézmény és a városvezetés között. Nyári Csaba megjegyezte: a tanulók előrelátóak voltak a tekintetben, hogy tudták, sokan maradnak majd az érettségi után Békéscsabán, és szerették volna, ha az eddig megszokott kulturális és szabadidős tevékenységeket továbbra is kedvezményesen vehessék igénybe. 

– Bízunk abban, hogy a helyi középiskolás diákélet tulajdonképpen átmegy az itteni egyetemista létbe és akkor hosszabb távon a csabai középiskolás diákok a hallgatóinkká válnak, és a létszámunkat erősíteni tudják. Pozitívum, hogy egy olyan kezdeményezés, amely a hallgatók és a diákok részéről közösen fogalmazódott meg a polgármesteri hivatal felé, gyakorlatilag nyitott fülekre talált, hisz polgármester úr is rábólintott ezekre a kezdeményezésekre és támogatja őket – részletezte.

A rendezvényen Fekete Vencel, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a városi diákszervezet és a felsőoktatási intézmény szorosabb kapcsolatának köszönhetően a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Kara nagyobb figyelmet kaphat a csabai középiskolások felől. 

Hajdú János, Békéscsaba diákpolgármestere arról beszélt, hogy egyik legfőbb kampánycélja ősszel az volt, hogy az ifjúság újra elkezdjen múzeumba járni, ehhez pedig elérték azt, hogy a középiskolások a szünetekben ingyenesen látogathassák a Munkácsy Mihály Múzeumot, innen szerinte pedig már csak egy lépés volt, hogy a csabai egyetemisták is igénybe vehessék a kedvezményeket. 

 

Galéria

További programok »

FEL