Megkezdődött a Városi Ifjúsági Parlament tavaszi ülésszaka

2024. április 16. 10:45 | Fajó Attila

A Városi Ifjúsági Parlament tavaszi ülésszakának adott otthont kedd délelőtt a Csabagyöngye Kulturális Központ. A rendezvényre érkező több száz fiatal plenáris előadásokon és tematikus szekció beszélgetéseken vehetett részt.

17 oktatási intézményből több, mint 200 diák gyűlt össze, hogy az együttgondolkodás jegyében közösen formálja és alakítsa Békéscsaba ifjúságpolitikáját és az érintett fiatalok jövőjét.

Fekete Vencel, a helyi diákönkormányzat tavaly októberben megválasztott elnöke hírportálunknak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az 1998 óta létező fórum és a hozzákapcsolódó esemény kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kreatív ötleteikkel segítsék a városvezetés munkáját a fiatalokért hozott döntésekben. 

– Az esemény sikere az is, ha jó légkört tudunk teremteni, de ezen túl szeretnénk elérni, hogy a plenáris üléseken, a szekció beszélgetéseken mindenki megtalálja azt az információt, amit magával vihet és tevékenyen becsatlakozzon a városi diákönkormánzat feladatvégzésébe – mondta el a szintén tavaly ősszel megválasztott Hajdú János, Békéscsaba diákpolgármestere. A városi DÖK-ben jelenleg 11 csabai középiskolából 36 tag munkálkodik a csabai ifjúsági koncepció gyakorlati megvalósításán.

A rendezvényen köszöntő beszédet mondó Szarvas Péter polgármester kiemelte: fontos időszak a diáklét az ember életében és fontos eszköz áll az ifjúság rendelkezésére jelen eseménnyel is, hiszen hallathatja hangját és változtatásokat eszközölhet ott, ahol szükséges. 

 

Galéria

További programok »

FEL