Ez nem aprópecsenye! – A Brassót győzték le a csabai röplabdások

2023. szeptember 22. 18:28 | behir.hu

Folytatta szereplését Lugoson a Swietelsky-Békéscsaba, ellenfelük a román élvonalba frissen feljutott, de jelentős erősítéseket végrehajtó Brassó együttese volt.

Corona Brasov–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (23, -23, 17, -23, -12)
Nemzetközi felkészülési torna, Lugos.

Békéscsaba: Aydınoğulları 5, Strumilo 19, Gergácz 1, Stepanenko 19, Bodnár 6, Kump 8. Csere: Molcsányi (liberó), Budai 5, Pintér 4, Kotormán.

A mindössze 17 éves Gergácz Olga pontjával indult a találkozó, majd Kump Alíz percei következtek, 2:6-nál időt is kért a román csapat stábja. Fordult a játék képe, a szett közepén már brassói vezetést mutatott az eredményjelző, Tóth Gábor magához rendelte tanítványait és cserével próbálkozott. A hajrára egálról fordultak a felek, ahol végül minimális különbséggel, de ellenfelünk felé billent a mérleg nyelve. (25:23)

A második szettben a Brassó ragadta magához a kezdeményezést, számos nyitásrontás rontotta az összképet. Mindkét csapat részéről voltak szép megmozdulások, de gyermeteg hibák is. A végjátékban Cansu Aydınoğulları parádés nyitássorozata és Margarita Stepanenko bombái előnyhöz juttatták a viharsarkiakat és nagy küzdelem után egalizáltunk. (23:25)

A harmadik felvonásban derekasan próbálkoztak Molcsányi Ritáék, de csupán az eredmény kozmetikázására futotta erejükből. (25:17)

A negyedik játékrész hatalmas küzdelmet hozott, szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek. 20:20-nál volt egy csabai megingás, melyet 3 ponttal büntetett a román egylet, de a békéscsabai gárda nagy szívvel harcolva, zsinórban szerzett 5 egységgel megfordították a szettet, ezzel kiegyenlítették a szettek állását. A belga válogatott Dominika Strumilo nagyon élt ebben az időszakban. (23:25)

Jöhetett az 5. játékrész, ahol folytatódott az öldöklő csata. A Csaba olyan arcát mutatta, amely előremutató, hiszen elveszett labdát nem ismerve, egymást segítve, remek egyéni teljesítményekkel győzte le nagyszerűen küzdő riválisát. (12:15)

Szombaton, a torna zárónapján a házigazda Lugos lesz a Békéscsaba ellenfele.

Tóth Gábor értékelése:

– Ismét ötszettes mérkőzést játszottunk, ami jól szolgálta a felkészülést. Nem kívánok kiemelni senkit a csapatból, jól küzdöttünk, amire lehet építeni – fogalmazott a csabaiak mestere.

Forrás: brse.hu

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL