Röplabda: 3:0-s vereséget szenvedett a Békéscsaba Balatonfüreden

2023. január 28. 18:50 | behir

Szombaton játszotta a Swietelsky-Békéscsaba a héten utolsó, azaz negyedik mérkőzését. Tóth Gábor együttese Balatonfüredre látogatott, ahol 3:0-ra kikapott a Szent Benedek Röplabda Akadémiától.

A Swietelsky-Békéscsaba 48 óra alatt három MEVZA-kupameccset játszott le, melyek közül a legfontosabbat, az elsőt viszonylag könnyedén nyerte a Linz ellen, ezzel bebiztosítva a helyet a legjobb négy között. Következő mérkőzésükön, Mariborban a Calcit Kamnik gárdája ellen léptek pályára, ahol 3:1-es vereséget szenvedtek. A lányok nem csüggedtek, hiszen még két mérkőzés várt rájuk, a Maribor csapata ellen nem vallottak szégyent a fiatalok, de a BRSE 3:0-ra kikapott. A héten az utolsó mérkőzés szombaton várt Tóth Gábor együttesére az Extraligában, a Szent Benedek Röplabda Akadémia gárdája ellen, akik az előző szezonban a harmadik helyen végeztek. Az előjelek nem voltak a legbiztatóbbak, ugyanis Molcsányi Rita, Ceyda Aktas és Marta Drpa személyében három kulcsjátékost is nélkülöznie kellett a viharsarkiak vezetőedzőjének.

Szorosan indult a találkozó, majd a Füred volt az első, amely 5:3-nál két ponttal meg tudott lépni. 10:6-nál Tóth Gábor időt kért, azonban a következő két labdamenetet is a hazaiak nyerték, a csabaiaknak mínusz hatról kellett zárkóznia, majd 16:10-nél újabb csabai időkérés következett. Sok rontott nyitással segítették a hazaiakat, a hátrányuk pedig egyre csak nőtt. Nem adták fel, 18:10 után sorozatban három pontot szereztek és a hazai időkérés sem vetette vissza a viharsarki lendületet, összességében 6:0-s rohammal tették ismét nyílttá a szettet. A BRSE 20:20-nál egyenlített, újabb füredi időkérés után fordultak a hajrára. 23:21-nél újfent kétpontos lemaradást szedtek össze, majd két szettlabdához jutottak a Balaton-partiak, és az elsőt meg is csinálták.

Az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második etap kezdete. Felváltva születtek a pontok, a különbség pedig maximum két egység volt. 9:7 után a csabai lányok odaléptek a gázra és a kezdőben helyet kapó Sinka Dalma nyitássorozatával egymás után öt labdamenetet nyertek, amire balatonfüredi időkérés érkezett válaszként. Ez meg is tette a hatását, először egyenlített, majd fordított is a hazai együttes, de nem sokkal később ismét a BRSE járt előrébb. Ám hiába lógtak meg kettővel, a SZBRA sikeresen egalizált, 19:18-nál át is vette a vezetést rutinos játékosai vezérletével. Tóth Gábor időt kért mínusz kettőnél, majd a vendégek megfelezték a távolságot, ezután viszont sebességet váltott a Füred és öt szettlabdához jutott, ezek közül ezúttal is a másodikat használta ki.

Az újabb térfélcserét követően az első két pontot a Békéscsaba szerezte meg, és bár gyorsan fordított a SZBRA, a csabaiak hamar visszavették a vezetést. Innentől kezdve a Fürednek kellett futnia az eredmény után és 8:8-nál sikeresen el is tüntették a differenciát, ám ezután ismét a BRSE került előnybe. A Balatonfüred 9:11 után egy 8:2-es rohanással tekintélyes előnyre tett szert, hiába kért időt kétszer is Tóth Gábor. Volt honnan visszakapaszkodni, 18:18-nál megint egál volt, ám a tavalyi bronzérmes új erőre kapott és közétett ötöt. Bár a vendégek két pontot faragtak hátrányukból, így is öt meccslabdával dolgozhatott a SZBRA, amelyek közül az elsőt értékesítette is, megszerezve ezzel a győzelmet.

– Nagyon csalódott vagyok, megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, 20-nál mindig egálban voltunk, de onnan csak hibáztunk. Kizárólag rajtunk múlt, ahogy az egész szezonban rajtunk múlik, teljesen mindegy, milyenek a körülmények. A mi kezünkben volt ez is, ahogy eddig minden, és amíg ez nem változik, addig nem fogunk tudni előre lépni – fogalmazott Tóth Gábor, vezetőedző. 

– Gratulálok a csapatomnak a küzdéshez! Nagyon fontos volt ez a meccs, mivel rosszul kezdtük a szezon második felét. Tudtuk, hogy a Békéscsaba fáradt lesz a sok MEVZA-meccs miatt, ezt pedig ki is használtuk. Boldog vagyok, hogy 3:0-ra nyertük, de még nagyon sokat kell dolgozunk a folytatásban – fogalmaott Kristian Michailov, vezetőedző

 

Forrás: brse.hu

További programok »

FEL