EYOF: Két Békés megyei érem Győrben – videóval

Tizenhárom érmet, közte négy aranyat nyertek a magyarok a győri 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szerdai versenynapján. A békéscsabai atléta Apáti Bence ezüst-, míg a szarvasi kajakos Opavszky Márk bronzérmet nyert.

A szerdai versenynapon a békéscsabai Apáti Bence kiváló 1500 méteres futamot produkált, aki a taktikai versenyben jól helyezkedett, bátran küzdött, a szoros hajrában emlékezetes második helyet szerzett (4:06,52 p), már a másodikat a magyar csapatban.

 

 

– Nagy taktikai harc volt, előzetesen is erre készültünk. A végén például a két legnagyobb esélyes fel sem került a dobogóra. Az első két körben inkább a biztonságra törekedtem, majd 600 méternél volt egy tempóváltás, indítottam egy hosszabb hajrát. A végső győztes török srác előre állt, majd 300 méterrel a vége előtt majdnem elestem a kanyarban, de ebből is jól jöttem ki. A végén csak pár centivel kaptam ki a török fiútól – idézte fel a versenyt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője.

Opavszky Márk a kajak egyesek ötszáz méteres távján bronzérmet szerzett, akinek nemcsak az ellenfelekkel, hanem az időjárással is meg kellett küzdenie. Hatalmas mennyiségű eső zúdult a pályára a döntő alatt, a szarvasi versenyző gyakorlatilag esőfüggönyben lett bronzérmes, de saját bevallása szerint ez egyáltalán nem zavarta őt.

– Én kifejezetten szeretek esőben kajakozni, talán ha az egész döntő alatt esett volna, még előrébb végzek – viccelődött Nyerges Attila tanítványa.

A magyar csapat az éremtáblázat második helyén áll hét arany-, nyolc ezüst- és hét bronzéremmel.

 

Forrás: MOB, kajakkenusport.hu

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,