EYOF: Csabai reménységek a győri mezőnyben

2017. július 19. 16:10 | Kovács Dávid

Négy Békés megyei sportoló harcolta ki a részvételt a hazai rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon! A szarvasi kajakos Opavszky Márk mellett három békéscsabai versenyző, két röplabdás, Glemboczki Zóra és Szedmák Réka, valamint a középtávfutó Apáti Bence lehet ott a győri viadalon.

Az ifjúsági korú sportolók megmérettetésén 50 ország közel 3500 sportolója vehet részt. A leány röplabda válogatottba két BRSE-játékos kapott meghívót, Petrenkó Brigitta sérülés miatt nem lehet ott az együttesben. Szedmák Réka, a csabaiak új igazolása szerint nem lesz könnyű dolguk az erős mezőnyben, de bizonyítani szeretnének.

- Elsősorban a tisztes helytállást szeretnénk, hazai pályán minél jobb eredményt elérni, szeretnénk a drukkereket szurkolásra buzdítani és kiszolgálni a játékunkkal. Egyéni szinten az a célom, hogy a saját legjobb játékommal segítsem a csapatot – a 16 éves játékos.

Glemboczki Zóra az előző szezonban került fel a BRSE felnőtt csapatába, most pedig egy újabb nagy kihívás vár rá.

- Ez nagyon izgalmas lesz, hiszen magyar közönség előtt játszhatunk. A győri szurkolókat már ismerjük, hiszen volt már ott tornánk Győrben, akkor sokan kilátogattak, úgyhogy nagyon várjuk ezt a versenyt – emelte ki a BRSE fiatalja.

Korábban négy békéscsabai versenyző szerzett érmet az EYOF történetében, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kiválósága, Apáti Bence pedig hasonló bravúrt célzott meg. A felkészülést úgy építették fel edzőjével, hogy a középtávfutó erre a megmérettetésre kerüljön csúcsformába.

- Úgy volt eredetileg, hogy két futás lesz. Végül mégsem lesz elődöntő, hanem rögtön döntőt futunk, ami 26-án lesz, ott tizenöten indulunk. Igazából itt már mindenki erős, aki idáig eljutott. Először a döntőbe jutás volt a cél, de így már szeretnék egy dobogót, amit úgy érzem, hogy a képességeim és az időeredményeim alapján elérhetek. Ha ennél még jobb eredmény kijön, az már csak ajándék – latolgatta az esélyeket.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 152 fiatal alkotja a magyar csapatot, a küzdelmeket július 23. és 29. között rendezik Győrben.

FEL