Pénteken a Színitanházban is becsengettek

2021. szeptember 3. 15:09 | Szász Borisz

Szeptember harmadikán tartotta a Baross Imre Artistaképző Intézet Színitanháza az évnyitóját. Az ünnepségen az iskola növendékei adták elő produkcióikat.

"A terveink roppant szerteágazóak, mindenekelőtt a minőségi szakmaiképzés a célunk" – fogalmazott a megnyitón a Baross Imre Artistaképző Intézet igazgatója. Kovács Gábor Dénes kiemelte: "Mi nem a hobbiművészek számát szeretnénk gyarapítani, hanem a professzionális színészek és professzionális artisták, valamint professzionális háttérszakma művelők számát."

 

Galéria

A Baross Imre Artisaképző Intézet Színitanház tagintézmény igazgatója megemlítette, hogy Magyarországon a békéscsabai az egyetlen olyan színházi képzőhely, ahol a gyakorlati képzés a színházban történik. Seregi Zoltán szerint mind a színészet, mind a technikusi szakma gyakorlatorientált munka és ezt a tudást a Színitanházban tudják megszerezni. 

A 2021/2022-es tanévet színész I., színész II. és színház- és rendezvénytechnikus szakos hallgatók kezdték meg. 

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
14:58
FEL