Éveken át tartatták el magukat a fiatal nő prostitúcióra kényszerítéséből

2021. augusztus 3. 10:05 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség fellebbezésével egyetértve hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta annak a tiszabői férfinak és korábbi élettársának az ügyében, aki a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rávette őt arra, hogy prostituáltként dolgozzon és az ebből származó bevételét nekik átadja.

A Szolnoki Törvényszék kerítés és kitartottság miatt a férfit 5, míg a volt élettársát 2 év szabadságvesztésre ítélte, utóbbinak a büntetését 5 év próbaidőre felfüggesztette.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a férfi baráti kapcsolatot létesített a nehéz anyagi körülmények között élő nővel, akit a későbbiekben rávett arra, hogy hozzájuk költözzön és prostitúciós tevékenységet végezzen. A sértett 2007. február hónaptól 2012. év közepéig Fegyvernek külterületén folytatta a prostitúciós tevékenységet, eleinte saját akaratából, később azonban annak hatására, hogy a férfi többször is megverte. Ebben az időszakban a férfi többször volt börtönben, ez idő alatt a sértett a férfi volt élettársához költözött, aki rendszeres bántalmazás mellett felügyelte a sértett prostitúciós tevékenységét. Az elkövetők a sértett napi keresetét minden esetben elvették és felélték, a sértett csupán napi 1000-1500 forintot kapott vissza. A férfi tagadta, míg a nő elismerte a bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett súlyosításért.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi többszörösen büntetett előéletére illetve a bűncselekmények elkövetésének körülményeire, elhúzódó voltára is tekintettel, mindkét elkövető esetében lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt és a nővel szemben is kizárólag végrehajtandó szabadságvesztés szabható ki. 

A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Forrás: Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

További programok »

FEL