Súlyosították az emberkereskedő Békés megyei házaspár büntetését

2021. november 4. 08:12 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla súlyosította az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetését annak a Békés megyei férfinak és nőnek az ügyében, akik nehéz körülmények között élő nőket prostitúcióra vettek rá, majd az ebből szerzett jövedelmüket majdnem teljes egészében elvették.

A Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében arról ír: az elsőfokú ítélet szerint a terheltek két ismerős,  szűkös anyagi helyzetben lévő nőt vettek rá arra, hogy a jobb kereset reményében prostituáltnak álljanak, ehhez lakást is biztosítottak. Az egyik sértettnél a rábírás egyes esetekben erőszakkal történt. Annak ellenére, hogy a házaspár odaígérte a nőknek a bevételt, annak döntő részét elvették a sértettektől.

Az elsőfokú bíróság a terhelteket emberkereskedelem és kitartottság miatt 3 év 6 hónap illetve 3 év szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség mindkét vádlottal szemben fellebbezett a szabadságvesztés súlyosítása érdekében, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. Ugyancsak fellebbeztek a vádlottak és védőjük felmentés illetve enyhítés érdekében. 

A másodfokú bíróság a cselekményeket emberkereskedelemnek, valamint kerítésnek minősítette és az ügyészséggel egyetértve súlyosította az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket. A másodfokú bíróság személyi szabadság megsértése miatt is megállapította a férfi bűnösségét, míg a nőt ezen cselekmény miatt emelt vád alól felmentette, ezért az ügy harmadfokon a Kúrián folytatódik.

További programok »

FEL