Prostituáltaknak adott ki lakást az orosházi férfi, másodfokon is elítélnék

2024. január 25. 09:39 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak az orosházi férfinek az ügyében, aki az általa hasznosított ingatlanokat prostitúciós tevékenység folytatása érdekében adta bérbe.

A Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében arra emlékeztet: elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el az ügyben a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint az orosházi férfi a szülei tulajdonát képező cég alkalmazottjaként ingatlanok hasznosításával, bérbeadásával foglalkozott. E tevékenysége során megismerkedett egy prostitúciót folytató, illetve ilyen tevékenység végzéséhez mások számára nőket megszerző kötegyáni nővel. A férfi ezt követően a nőnek több ingatlant is bérbeadott prostitúciós tevékenység folytatásához, majd két külföldi vendége számára a nő közbeiktatásával szerzett prostituáltakat.

Az ügyben az elsőfokon eljárt Gyulai Törvényszék a bűnösségét folytatólagosan elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében és 2 rendbeli kerítés bűntettében beismerő vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá vele szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője egyaránt enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket alaptalannak tartotta, a nem jogerős ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményeit helytállóan minősítette, s a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

További programok »

Kék hírek

FEL