Futtattak még – Letartóztatták a prostituáltakból élő sarkadi bűnbanda tagjait

2024. április 20. 08:20 | behir.hu

Üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy sarkadi bűnbanda négy tagja – három férfi és egy nő – letartóztatását, akik Berlinben magyar nőket „futtattak.”

A nyomozás adatai alapján a három férfi 2022 januárja után több magyar nőt Németországba, Berlinbe utaztattak, azért, hogy azok ott szexuális szolgáltatást nyújtsanak, prostitúciós tevékenységet végezzenek. A szexuális szolgáltatást nyújtó nők tevékenységét Berlinben a nő ellenőrizte és koordinálta terhelt-társaival együtt, külföldre történő utazásukat, elszállásolásukat a terheltek együtt szervezték meg. 

A terheltek teremtették meg rendszeres haszonszerzés céljából a prostitúciós tevékenység feltételeit, annak közvetlen lehetőségét, abból a célból, hogy a prostituáltak keresményeit megszerezzék, és saját céljaikra fordíthassák. A prostituáltak ugyanis a szexuális szolgáltatás során megkeresett pénz egy részét a terhelteknek átadták, akik azt saját megélhetésükre, saját céljaikra fordították, napi életvitelüket ezen személyek által átadott pénzből fedezték. A Gyulai Járási Ügyészség azért kezdeményezte a terheltek letartóztatását, mert a bűncselekmények nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehetett attól is, hogy a terheltek szabadlábon a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. 

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL