Evangélikus lelkésszé avatták Kutyej Dániel Sámuelt

2022. július 3. 19:23 | Vincze Attila

Lelkésszé avatták Kutyej Dániel Sámuelt vasárnap a békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban. A fiatal lelkész a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközségben folytatja munkáját.

Az ünnepi istentiszteletet a Magyar Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke tartotta. Kondor Péter igehirdetésében arról beszélt, hogy a lelkészi szolgálat sokszor nemcsak ajándék, hanem egyben teher is.

– Az élet legfőbb kérdése nem is az, hogy milyen terhek nehezednek ránk, milyen feladatokat kell megoldani – mert terhek mindig lesznek, és feladatok is mindig lesznek –, hanem a kérdés a hozzá való erő. Ha erő van, akkor máris megoldódik a teher és a feladat problémája – fogalmazott. 

Az eseményen Kutyej Dániel Sámuel letette lelkészi esküjét, majd az egyházkerület lelkészei sorban megáldották. Mint ahogy az istentiszteleten elhangzott, a Kutyej családban immár a negyedik generáció választotta ezt a hivatást: Kutyej Dániel Sámuelt apja, nagyapja, valamint dédapja után avatták lelkésszé. A fiatal lelkipásztor a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközségben folytatja munkáját.

– Már a hatodévben elkezdtem munkálkodni Szpisák Attila lelkész testvéremmel, én azt gondolom, hogy a végén már kezdett inkább kollegális lenni a viszonyunk. Úgy vélem rengeteg munka van, úgyhogy remélem, hogy ahogyan a püspök úr is mondta, be tudok állni az aratásba, és abban is bízom, hogy időnként lesz olyan helyzet, ahol megfenhetem a kaszát, és hogy mindig újult erővel indulhatok el – mondta el a frissen felavatott lelkész, aki végezetül meghatódva köszönte meg többek között családjának, lelkésztársainak, illetve minden megjelentnek, hogy segítették és hogy részt vettek az ünnepi eseményen.

 

Fotó: Békéscsabai Evangélikus Egyházközség

További programok »

FEL