EuroSkills megyei szemmel: 4 versenyző, 2300 látogató iparkamarai segítséggel

2018. szeptember 3. 16:14 | behir

 

A hazánkat képviselő 27 versenyzőből 4-en Békés megyeiek a szeptember 26. és 28. között tartandó EuroSkills szakmai versenyen, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervez. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a versenyzők felkészülését, ill. ahogy tavaly a világbajnokság alkalmával, jutalomban részesíti őket.

Az érintett szakmák és képviselők a megyéből: fodrász – Kovács Alexandra, informatikai rendszerüzemeltető – Orodán Tamás (párban), mechatronika – Takács Zoltán (párban), szárazépítő – Lóczi Gábor.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara emellett – pályaorientációs tevékenysége keretében – Békés megye 17 településéről 2300 diákot utaztat a versenyre, kormányzati forrásból. A gyerekek amellett, hogy megnézhetik a versenyzőket, különböző foglalkoztatók során próbálhatják ki képességeiket, szerezhetnek élményt egy-egy szakmával kapcsolatosan.

– A kelet-európai országok közül elsőként Magyarország nyerte el ennek a hatalmas szakmai versenynek a rendezési jogát, óriási érdeklődés van a résztvevő országok részéről is az esemény iránt – tájékoztat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. – A versenyzők végzett, de fiatal szakmunkások, akik példaként állíthatók a jelenleg általános iskolások és a gyerekeik szakmaválasztását fontolgató szülők elé. Ők szakmájukat olyan magas szinten művelik, amilyet a hétköznapi ember el sem tud képzelni.

A megye kiválasztott tizenévesei összesen 33 busszal és 2 napon különvonattal utaznak a fővárosba, és nemcsak az élményt kapják, hanem uzsonnacsomagot is a napra. Az utazók az általános iskolások 6-7-8. osztályosai, valamint középiskolások közül kerültek ki.

A Békés megyei versenyzőkről bemutatkozó film is készült. 

 

Ismerjék meg Orodán Tamást!

 

Ismerjék meg Kovács Alexandrát!

 

Ismerjék meg Takács Zoltánt!

 

Ismerjék meg Lóczi Gábort!

További programok »

Gazdaság

Új program indul a magyar vállalatok támogatásáért

Új program indul azoknak a magyar vállalatoknak a támogatásáért, amelyek hajlandóak legalább 560 millió forint beruházást végrehajtani a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek megvédéséért - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.
2020. július 4. 17:06
FEL