EuroSkills: Aranyat érő Békés megyeiek

2018. október 2. 13:57 | behir

Békés megyei szakemberek is képviselték hazánkat az EuroSkills Budapest idei versenyén. A kétévente rendezett Európa-bajnokságon négy megyei induló volt, közülük mechatronikában Takács Zoltán társával, Sípos Kristóffal aranyérmet vehetett át a hét végén –…

Békés megyei szakemberek is képviselték hazánkat az EuroSkills Budapest idei versenyén.

A kétévente rendezett Európa-bajnokságon négy megyei induló volt, közülük mechatronikában Takács Zoltán társával, Sípos Kristóffal aranyérmet vehetett át a hét végén – adta hírül a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A fodrász Kovács Alexandra, az informatikai rendszerüzemeltető Orodán Tamás (párban), és a szárazépítő Lóczi Gábor, elérve a szükséges pontszámot, kiválósági érmet kapott.

A verseny három napon át zajlott a HungExpo területén, szervezője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A magyar csapat tagjai 3 aranyérmet, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett, valamint 9 kiválósági érmet is kaptak. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gratulál minden versenyzőnek és felkészítőnek.

Cseh István, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke (Kovács Alexandra felkészítője is) a versennyel kapcsolatban kiemelte: a fiatal szakmunkásoknak hatalmas többlettudást, visszaigazolást, önbizalmat ad egy ilyen megmérettetés. Példát mutatnak korosztályuknak, ugyanakkor az elhelyezkedési esélyeiket jelentősen növeli.

További programok »

Gazdaság

A szélsőséges időjárás ronthatja a búza idei minőségét és mennyiségét

Megfelelő ütemben halad az őszi búza betakarítása Békés megyében. A gazdálkodók idén 101 ezer hektáron vetették el a kalászos növényt, a termény 25 százalékát már sikeresen le is aratták. A szakemberek a mennyiséggel és a minőséggel kapcsolatban elmondták, hogy a kora tavaszi aszály, majd a több napos esős időjárás miatt gyengébb évet zárhatnak, mint tavaly.
08:12
FEL