Ételadomány-dobozokkal segítik a rászorulókat Békéscsabán

2019. február 9. 10:18 | Gabriella Medve

Az ételadomány-dobozokba az otthon megmaradt, de még emberi fogyasztásra alkalmas romlandó vagy tartós élelmiszereket, például péksüteményt, konzervet, gyümölcsöt lehet tenni. A rászorulók bármikor kivehetnek olyan élelmiszert, amelyre szükségük van. Békéscsabán három helyen is található ilyen doboz.

 

 

A városban a behir.hu által megkérdezett emberek közül kevesen tudták, hogy van ilyen lehetőség a nehéz sorsú emberek támogatására, de a legtöbben nagyon jó ötletnek tartották. Békéscsabán három helyen, az Orosházi úti Evangélikus templomnál, a Szarvasi út 45. és a Békési út 40. szám alatt kihelyezett dobozokban bárki elhelyezhet olyan adományokat, amellyel a nehéz helyzetű embereket támogathatja

A Körös Motoros Karitatív Egyesület már több mint egy éve helyezett el ilyen adománydobozt. Az egyesület vezetője elmondta, hogy egyre többen tudnak a lehetőségről és hoznak felajánlásokat. Tapasztalatai szerint leginkább a rászoruló családok, kisnyugdíjasok jönnek ételért; sokan szégyellik, hogy rászorulók, ezért az esti órákban keresik fel ezeket a helyeket.

- Az egyesület önkéntesei napi szinten töltik és ellenőrzik a dobozt, hogy ne kerüljön bele romlott étel, bár eddig ilyen még nem fordult elő – tette hozzá Huszka-Seben Gabriella.

A segítő szándékú emberek mellett éttermek, pékségek is felajánlják a megmaradt készételeket, péksüteményeket.

– Várjuk a pékségek, zöldséges boltok és mindenféle üzletnek a felajánlását, mivel mi bejegyzett egyesület vagyunk, így az átvett termékről tudunk igazolást kiállítani – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Ebben az évben egy újabb ételadomány-doboz kihelyezését tervezi az egyesület közelebb a belvároshoz, de még keresik a megfelelő helyszínt.

 

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL