A nap 24 órájában lehet segíteni - folytatódnak a jótékonysági akciók

2017. december 28. 08:03 | Szendi Rita

Nemcsak az adventi időszakban, de az ünnepek után is várja a felajánlásokat több jótékonysági szervezet. Az ételosztások és a cipősdoboz akciók mellett egyre elterjedtebbek azok a dobozok, amelyekbe tartós élelmiszert gyűjtenek. Békés megyében van már olyan hely is, ahová meleg ételt helyezhetnek el azok, akik adakozni szeretnének.

Szarvason idén októberben helyezett ki ételdobozt a Re-Formáló Egyesület. Több budapesti helyszín, Halásztelek, Várpalota, Balatonfűzfő, Dunaharaszti és Nagytarcsa után ez a tizenegyedik ilyen gyűjtőpont. Azok, akik segíteni szeretnének, nemcsak tartós élelmiszert, hanem meleg ételt is tehetnek a dobozba.

– Hoztam egy kis csokis nápolyit és egy kis teát a rászoruló gyerekeknek – mondta el Bazar László, aki szintén segített a doboz megtöltésében.

Békéscsabán is található ilyen adományozási lehetőség. A Körös Motoros Egyesület vezetője októberben végén döntött úgy, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez.

– A dobozokba bárki tehet tartós élelmiszert, vagy bármilyen élelmiszert, amit fel tud ajánlani. A dobozokból bárki kivehet a nap 24 órájában. A tapasztalat az, hogy inkább az esti órákban érkeznek a rászorulók, hogy minél kevesebben lássák meg őket – fejtette ki Huszka-Seben Gabriella, a Körös Motoros Egyesület vezetője.

Huszka-Seben Gabriella hozzátette: sajnos rengeteg rászoruló látogatja meg a dobozokat a fiataloktól kezdve az idős emberekig.

 

További programok »

Itthon

Ötödik alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát

A Csabagyöngye Kulturális Központ ötödik alkalommal rendezte meg közösségi gáláját. Az intézmény vezetése az intézményben kimagasló tevékenységet végző, az intézményt segítő személyeket, közösségeket, szervezeteket díjazta. A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben alapította a kitüntető díjakat.
2020. január 23. 21:23
FEL