Északi-sark a Lencsési Óvodában

2016. január 30. 19:10 | Mikóczy Erika

Emlékezetes marad a Lencsési Óvoda Mókus csoportjának január 28-a, ugyanis aznap a gyerekek egy varázslatos utazást tehettek az Északi-sarkra, ahol megismerkedhettek a hideg égöv állataival. A nagy kalandon nem csak a nagycsoportosok vehettek részt, hisz az „utazás” egy szakmai bemutató keretében zajlott, amelyre a város óvodáiból mintegy 30 óvodapedagógus jött el.

A gyerekek az egész kaland során jól szórakoztak, rengeteget tanultak, és persze közben az óvónők is ötleteket kaptak, tapasztalatokat gyűjthettek. Az utazás a pingvinek a jégtáblán játékkal indult, utána számlálás, mérés következett jégkockák segítségével. A szakmai bemutató része volt a gyermekek által megalkotott térbeli társasjáték, amit az érdeklődő pedagógusok is kipróbáltak. A gyerekek készítettek pingvineket papírtányérból, az ügyesebbek geometriai formákból is alkothattak, végül a pillecukorból készült meglepetés iglut meg is ehették.

Dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Lencsési Óvoda vezetője elmondta, hogy az előző tanévben az óvodavezetők felelevenítették a hagyományos szakmai napokat, ezek sorába illeszkedett a bemutató is. A képességfejlesztő játékos programot Palásti Hajnalka és Gyüréné Sonkoly Mária vezette a Mókus csoportos gyerekekkel. A projekt szakmai felelőse Markóné Herczeg Klára volt. Hozzátette, hogy az óvodában bemutatott projekt módszerrel nem csupán verbális, absztrakt síkon jelennek meg a feldolgozásra váró jelenségek, hanem a konkrét tapasztalás szintjén, ahol a gyermek képes az önálló megfigyelésre, felfedezésre, felismerésre.

A szakmai nap a Lencsési Óvoda Manóvárovija gyermekeinek és dolgozóinak közreműködésével vált sikeressé. A nagy kaland után a gyerekek folytatták mindennapi tevékenységeiket, az óvónők pedig eszmét cseréltek a látottakról.

További programok »

FEL