Eseménydús volt a katasztrófavédők hétvégéje

2020. október 5. 15:17 | behir

Az elmúlt hétvégén tizennyolc műszaki mentéssel és három tűzoltással kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

A hétvége folyamán Békés megyében a szeles időjárás miatt összesen tizenegy esetben vonultak faeltávolításhoz az orosházi, mezőkovácsházi, békéscsabai, szarvasi és szeghalmi hivatásos valamint a gyomaendrődi és békési önkormányzati tűzoltóság egységei - írja a katasztrófavédelem. A faágak jellemzően útra, járdára és villanyvezetékre szakadtak, de az esetekkel kapcsolatban senki nem sérült meg. 

 

 

Vízbe esett, elhunyt személy kiemelésénél nyújtott segítséget, szombat délután Békésszentandráson a szarvasi hivatásos tűzoltóság egysége. 

Légkábel szakadt le szombat délután Gyulán a Szent Benedek tanya közelében. Az esethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltóság egysége a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosította. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi árokba hajtott és a tetejére borult Végegyháza és Mezőhegyes között a 4434-es úton, vasárnap, a délutáni órákban. A jármű sofőrje a baleset következtében életét vesztette. A helyszínre riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók teljes útzár mellett a járművet áramtalanították és feszítővágó berendezés segítségével az elhunyt személyt kiemelték a járműből. 

 

 

Hűtőszekrény gyulladt ki Gyulán a Nuszbek utcában tegnap délután. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltóság egysége a tüzet vízsugárral eloltotta. Egy kamrában üzemelő hűtőszekrényben keletkezett a tűz, a szomszédos helyiségekre nem terjedt át. Az eset során senki nem sérült meg. 

Szén-monoxid érzékelő jelzett be tegnap este Mezőberényben, a Kereki utcában. A házban egy átfolyós vízmelegítő és egy páraelszívó üzemelt, a lakásban felszerelt érzékelő riasztott. A lakók kimentek az épületből, senki nem lett rosszul. Az esethez vonuló helyi hivatásos tűzoltóság egysége is emelkedett értéket mért. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, személyi sérülés nem történt.  A gázszolgáltató munkatársa leplombálta a gázcsapot, amit csak egy felülvizsgálat után lehet ismét üzembe helyezni. 

 

Galéria

FEL