Hat műszaki mentésnél és öt tűzesetnél dolgoztak a Békés megyei tűzoltók

2022. február 7. 14:51 | behir.hu

Az elmúlt hétvégén hat műszaki mentéssel és öt tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

 

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kéményben felgyülemlett korom gyulladt meg szombat délután Csorváson, a Móricz Zsigmond utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók az égő-parázsló lerakódásokat a kéményből eltávolították, majd felhívták a lakók figyelmét az égéstermék elvezető felülvizsgálatának szükségére. A tűz a környezetére nem terjedt, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Családi ház mennyezete füstölt szombat este Geszten, a Kossuth Lajos utcában. A komádi önkéntes, valamint a gyulai hivatásos tűzoltók a födémet megbontották, majd az izzó részeket eltávolították. A tüzet feltételezhetően elektromos vezetékek meghibásodása okozta. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt egy kolbászfüstölő vasárnap hajnalban Békéscsabán, a Czuczor utcában. Egy harminckét négyzetméteres épület füstölő részében csaptak fel a lángok, ahonnan a tűz kismértékben a saját tetőszerkezetre is átterjedt. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az értékes és menthető hústermékeket kihozták az épületből. A tűz a szomszédos épületekre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy személygépkocsi motorvonattal karambolozott vasárnap délután Vésztő településen, a munkás utcai vasúti átjáróban. Az ütközés következtében a motorvonaton senki sem sérült meg, valamint az autójával egyedül közlekedő gépjárművezető is csak könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd kézi erővel a forgalmi akadályt megszüntették, ezt követően a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Szén-monoxid érzékelő jelzett vasárnap délután Békésen, a Rózsa utcában. A mezőberényi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársainak közös mérési igazolták a mérgező gáz kismértékű megemelkedését a levegőben. A gázszolgáltató szakembere felhívta a figyelmet, hogy az épületbe szerelt új nyílászároknak, valamint a levegő utánpótlás hiányának köszönhetően jelzett az érzékelő. A műszaki hiányosságok pótlásáig, és a nyílt égésterű fűtőberendezés felülvizsgálatáig a gázkészüléket a rendszerből ideiglenesen kizárta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése és a meleg víz előállítása alternatív módon továbbra is biztosított. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Akácfa úttestre dőlt vasárnap délután Árpádhalom közelében, a 4448 út mellett. Az orosházi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a növényzetet eltávolították, majd az útburkolatot letisztították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
2023. november 28. 10:08
FEL