Érmek a vívók olimpici bajnokságán

Keszthelyi Zsombort választották az Év felfedezettjének.

Immár tíz éve, hogy a fiatalok bajnokságával, az Olimpici Országos Bajnoksággal zárul a vívó év.

– Mivel a törpici nem hivatalos korosztály, az ő versenyük nem bajnokság, e helyett a közelmúltban elhunyt, háromszoros olimpiai bajnok Fenyvesi Csaba emléke előtt tisztelegve "Fenyvesi Csaba emlékverseny" néven rendezték meg ezt a versenyszámot. A lányoknál, ahogy azt vártuk Oláh Lili bejutott a döntőbe, ahol izgalmas mérkőzésen legyőzte a tatabányai Gált, majd vereséget szenvedett a balatoni Simontól. A bronzmérkőzésen aztán legyőzte az MTK-s Lebort, így boldogan állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A csapatversenyen kislányaink 7-ek lettek. Oláh Lili egész éves jó teljesítményének köszönhetően a ranglista elsőségért járó díjat is átvehette – mondta az Alföld Vívó Akadémia vezetedzője.

Galli Zsolt hozzátette: a fiúknál Krnács Tamás jutott be a nyolc közé, végül 7. lett. Csapatban az 5. helyet szerezték meg a fiúk.

 

Magabiztos győzelmek

Az újoncok mezőnyében Keszthelyi Zsombortól vártak a jó eredményt s nem is kellett csalódniuk, magabiztos győzelmekkel jutott a nyolc közé. Itt a nagyon kellemetlen stílusú Kó megnehezítette a dolgát, de szoros mérkőzésen meglett a győzelem. A veresegyházi Nagy ellen is jól vívott Zsombor, egészen 14-12-ig, de befejeznie nem sikerül az asszót, ellenfele fordított, majd a versenyt is megnyerte. Zsombor szomorkodott egy darabig, de már mosolyogva vette át a bronzérmét, majd a ranglistaelsőnek járó tiszteletdíjat is.

A serdülő lányok mezőnyének Dékány Kinga meghatározó alakja, még nem rendeztek nélküle döntőt. Ezúttal is magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ahol a papírformának megfelelően az MTK-s Muhari várt rá. 6-3-ig úgy tűnt meglesz az aranyérem, de Kinga néhány rossz döntése után elbizonytalanodott, s ellenfele a maga javára fordította az asszót. Kinga korosztálya minden bajnokságán a dobogón állt, ami nagyszerű teljesítmény. Ami megbízhatóan kiemelkedő teljesítményét jelzi, az idén is megnyerte az összesített ranglistát.

 

Többen esélyesek voltak

A fiúknál többen is esélyesek voltak a jó szereplésre. Keszthelyi Zsombor harcok árán jutott el a tizenhat közé, de itt nagy csatában kikapott a későbbi bajnok vasasos Régelytől. Saeed Abu Jubere Arkan egyetlen találattal legyőzte az MTK-s Bartkót, így az idényben először, a legjobbkor bejutott a döntőbe. Régely azonban rajta is kifogott, 7. helyezésével így is elégedetten vonulhat a nyári szünetre.

– A csapatbajnokságon a debreceni csapattal kezdtük a menetelést, majd újabb keleti rangadó következett a Diósgyőr csapata ellen. Mindkét mérkőzést magabiztosan, nagy különbséggel nyerték a fiúk. A döntőért, meglepetésre, az MTK második csapata következett. Remek vívás, remek győzelem. A döntőben a régi nagy ellenfél, a Vasas következett. Az egész nap remeklő Nagy Ádám vezérletével szoros mérkőzésen veszítettünk, de ez az ezüstérem méltó lezárása volt a hatnapos versenydömpingnek – mondta Galli Zsolt.

Keszthelyi Zsombor az Év felfedezettje díjat is megkapta, immár második alkalommal.

Megosztás:

Címke: , ,