Érettségi előtt álló diákokat kérdeztünk a hobbijukról

2021. február 25. 18:04 | Csiffáry Zsuzsanna

A pandémiás intézkedések alatt a középfokú oktatás az online térben zajlik. Az érettségire készülő diákok tanulmányaik mellett akár munkát is vállalnak, a járványhelyzet pedig többekben erősítette, hogy olyan tevékenységet keressen magának, ami kikapcsolja, amiben örömét leli.

A Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium egyik tanulója, Giricz Dorka végzős elmondta: a pandémia időszakában jutott eszébe, hogy elsajátítsa a különböző hímzési technikákat. Hozzátette, hogy a hímzés mellet főzni is nagyon szeret, s ebből adódik, hogy érettségi után turisztikai vonalon szeretne tovább tanulni.

Dóczi Alícia Boglárka szintén több mindennel szereti tölteni a szabadidejét, ami nagyobb teret kap az életében az az olvasás és a görkorcsolya. Kiemelte, hogy azért ügyel a sportra, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre készül.

Fábián Kata ezt az időszakot a tanulás mellett kutyasétáltatással szereti tölteni. Ebben tud kikapcsolni, és utána könnyebben tud koncentrálni.

Kádár Kende gazdálkodás és menedzsment szakra készül a Budapesti Corvinus Egyetemre. Matematikából fog emelt szinten érettségizni, s elmondása alapján a logikai és az ügyességi játékokban tud kikapcsolódni, mint például a darts és a sakk.

Az idei érettségi vizsgák a tervek szerint május 3-án 9 órakor kezdődnek majd a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával.

Galéria

 

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL