Eredményes volt az összefogás: Itthon kezelik tovább az újkígyósi Bene Jánost

2019. augusztus 7. 11:37 | behir

Az összefogás eredményeként a budakeszi Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben ápolhatják tovább az újkígyósi ifjabb Bene Jánost, aki Angliában dolgozott, ám 2018-ban súlyos agyvérzést kapott.

Mint arról korábban beszámoltunk, Újkígyós Város Önkormányzata jótékonysági gyűjtést szervezett ifj. Bene János hazaszállításáért.
 
A férfi Angliában dolgozott, ott kapott agyvérzést, ami után egy rehabilitációs otthonban ápolták. Bár rendelkezett egészségbiztosítással Angliában és itthon is, a hazaszállítását ezek nem fedezték, és a család sem tudta volna kifizetni ennek a több mint egymillió forintos költségét. Az Újkígyósról elszármazott Kiss Tamás, dabasi állomásvezető kezdeményezésének és az összefogásnak köszönhetően azonban megtörténthetett a beteg Magyarországra szállítása.
 
Kiss Tamás pár hete felkereste Szebellédi Zoltánt, Újkígyós polgármesterét, aki gyűjtést kezdeményezett. Az adománygyűjtés sikeres volt, annak nyomán egymillió forint gyűlt össze az Újkígyósért Közalapítvány számláján. A felhíváshoz csatlakozott a Reál Fűszer-Csemege üzlet is, ott pedig több mint százezer forintot adtak össze az adakozók. Mint arról Szebellédi Zoltán polgármester beszámolt, az így összegyűlt adomány már elegendő volt arra, hogy ifj. Bene János Magyarországra szállítása megtörténhessen.
 
Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint Kiss Tamás mellett Ekrik Pál mentőtiszt és Surányi Lajos gépkocsivezető is önként jelentkezett a térítésmentes feladatra, már "csak" egy mentőautó hiányzott az induláshoz, amit végül a Johannita Segítő Szolgálat bocsátott rendelkezésükre. A mentős csoport augusztus 3-án indult Angliába a betegért és kedden, augusztus 6-án érkeztek vissza a beteggel, aki most már itthon, a budakeszi Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kap ellátást.
 
Szebellédi Zoltán közösségi oldalán bejelentette, hogy az adománygyűjtést most egy időre felfüggesztik, de ha a későbbiekben szükség lesz rá, ismét meghirdetik.
 

További programok »

FEL