Semjén és Süli Újkígyóson - Fidesz-KDNP, Gazdakör választási fórumot tartottak

2019. szeptember 6. 15:18 | Sipos Gábor

Választási fórumot tartott a Fidesz-KDNP, Gazdakör Újkígyóson. Az érdeklődők kérdéseket tehettek fel Szebellédi Zoltán polgármesternek, Süli János miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek is.

Közel százötven vendég fért a Cz. Kiss rendezvényházba csütörtök délután. A felszólalók között volt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mellett a jelenlegi polgármester, Szebellédi Zoltán is, aki ismét indul a választáson. A fórumon bemutatta 8 önkormányzati-képviselőjelölt kollégáját. Elmondta: ő és képviselőjelölt társai az aláírásgyűjtéskor a kritikákat, a javaslatokat és az észrevételeket is szívesen fogadták.

 – A legtöbben annak adtak hangot, és az ajánlások magas száma is azt támasztja alá, hogy településünk az elmúlt öt évben sokat fejlődött, jó úton haladunk. A városvezetésben tapasztalt polgármesterre, képviselőkre van szükség – emelte ki Szebellédi Zoltán polgármester.

A választási fórum meghívott vendégei között szerepelt Paks egykori önkormányzati képviselője, Békéscsaba szülötte, az egykori újkígyósi lakos, Süli János tárca nélküli miniszter is.

 – Többségben kell lenni, határozott többségben, mert akkor meg tudjuk oldani a feladatokat és az a településnek is jó. Ha nem nyűglődés van a testületi üléseken, hanem határozott előrehaladás, így van garanciája annak, hogy megoldódnak azok a dolgok, amiket a zászlóra tűztek – hangsúlyozta a miniszter.

A csütörtöki fórum legrangosabb vendége Semjén Zsolt volt. Beszédében kiemelte, hogy szükség van az Európai Unióra, de nem a "bocsánat, hogy itt vagyunk" habitussal mennek Brüsszelbe, hanem harcolnak, mint a berber oroszlán, hangsúlyozta. Elmondta, hogy a kormány küzd a migrációs támogatások ellen, hogy ne az európai adófizetők pénzéből finanszírozzák az integrációt. Másodsorban a magyar agráriumot emelte ki.

 

 

 – Most nagyon keményen kell harcolni, hogy ne vegyék el az agrártámogatást. Amiért nekünk érdemes az EU-ban lenni, az részben a magyar agrárium támogatása. Ezt folyamatosan megpróbálják lefaragni. Mi kelet-európaiak, főleg a lengyelekkel vállvetve harcolunk, és persze a szlovákokkal, hogy a mezőgazdasági támogatások megmaradjanak – mondta Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes kérte a párt szimpatizánsait, hogy ne dőljenek hátra, hallva a közvélemény-kutatások pozitív jelzéseit. Ahogy fogalmazott: a választásoknak akkor van vége, amikor lezárták az urnákat.

További programok »

Itthon

FEL