Eredményes félévet zárt a békéscsabai Chopin Kórus

2017. december 29. 09:28 | Mikóczy Erika

A Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Kisebbségi Önkormányzata, valamint a Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület által fenntartott és a Csabagyöngye Kulturális Központ által támogatott Chopin Kórus sikeres félévet zárt.

A 2006-ban alakult együttes alapító karnagya, Rázga Józsefné idén augusztusban adta át jelképesen a karmesteri pálcát kollégájának, Szák Kocsis Péternek.

Az azóta eltelt röpke négy hónap alatt az énekkar hétszer állt közönség elé. Az első fellépés a lengyel függetlenség napja alkalmából rendezett ünnepség volt a Lencsési Közösségi Házban, a második Gubáné Pataki Mária festménykiállításának megnyitója a Lencsési Könyvtárban, a harmadik a városháza dísztermében megrendezett, nemzetiségek adventi díjkiosztó ünnepsége. Ezeket követte négy karácsonyi koncert: az első a városi kórusok adventi hangversenye az evangélikus kistemplomban, a második Mezőmegyeren, az Arany János Művelődési Házban, a harmadik a Lencsési Nyugdíjasklub karácsonyi ünnepségén, végül az Életfa Idősek Otthona karácsonyi hangversenye. A kórus állandó szólistája: Juhász Adrienn, zongorakísérője: Földesi Zoltán.

Az együttes ezúton is megköszöni hallgatósága megtisztelő figyelmét, és boldog új évet kíván mindenkinek!

Sz. P.

További programok »

FEL