Eperjesi László: Óriási megtiszteltetés ez a díj

2020. április 20. 07:53 | Hidvégi Dávid

Az olimpiai bronzérmes Márton Anita edzője MOL Mester-M Díjat vehetett át. Ezzel azokat a tanárokat és utánpótlásedzőket ismerik el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén. A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki.

Mint már korábban beszámoltunk róla, Eperjesi Lászlót a tanítványa, Márton Anita jelölte a Mol Mester-M Díjra. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club edzője mellett további kilenc személyt díjazott a Mol Alapítvány kuratóriuma, akiket közel 400 jelölt közül választottak ki. Eperjesi László 1994 van a pályán, míg a csabai klubnál 2007 óta tevékenykedik.

 

 

– Mekkora elismerés ez a díj az ön számára?

– Óriási megtiszteltetés ez a díj. Azért is fontos számomra, mert maguk a versenyzők ajánlják a mestereiket a díjra. Engem Márton Anita ajánlott és az is nagyon jól esett, hogy a klub teljes vállszélességgel mellénk állt. A Kopp Békéscsabai AC sokat tett azért, hogy megkapjam az elismerést.

 

– Mi volt a legnagyobb célja a pályafutása során?

– Ez egy nagyon érdekes kérdés. Egy edzőnek a versenysportban az a fő célja, hogy a versenyzője minél magasabb szintű eredményt érjen el, ez az elsődleges. A másodlagos számomra mindig is az volt, hogy ne csak élversenyzőket, hanem embereket neveljünk, akik az életben is megállják a helyüket és pozitív példát tudnak mutatni a társadalomnak.

További programok »

FEL