Emléktáblát avattak a Munkácsy Mihály Múzeumban

2022. június 2. 14:20 | Papp Ádám Sándor

Csütörtök délelőtt Szarvas Péter polgármester és Bácsmegi Gábor igazgató-helyettes leplezte le a Munkácsy Mihály Múzeum épületének emléktábláját. Az esemény apropója az volt, hogy az intézmény elnyerte a nagy múzeumok kategóriájában Az Év Múzeuma 2022 kitüntető címet.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk 2022-ben a Munkácsy Mihály Múzeum kapta meg Az Év Múzeuma kitüntetést. A kulturális intézmény a nagyszabású múzeumfejlesztési eredményeiért, látványos, szakmailag megalapozott új állandó kiállításáért, színvonalas kiadványaiért és a határon túli szakmai kapcsolatok példaértékű ápolásáért nyerte el a díjat.

– Nem lehet megkerülni Ando György munkáját és személyiségét abban, hogy ezt a díjat elnyerhettük, de ahogy mondani szokták: egy ember nem állhat félkörben, ezért minden egykori és jelenlegi munkatársunkra szükség volt, hogy elnyerjük ezt a rangos, szakmai elismerést – fogalmazott Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgató-helyettese.

Békéscsaba polgármestere örömét fejezte ki, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum nívós, szakmai elismerésben részesült. Szarvas Péter kiemelte: a kulturális intézmény több mint 100 éves története során több kintüntetést vehetett át, de az idei díj kitűnik a sorból. 

– A Pulszky Társaság, vagyis egy olyan múzeumi tevékenységgel, a szakmával foglalkozó közösség adta ezt a díjat, amelyet rendkívüli kiválóságok alkotnak. A múzeum nagyszerű, innovatív kiállításokat rendezett, attraktív kiadványokat szerkesztett és hívta fel a figyelmet a tárlatokra. Nagyon intenzív a határon túli múzeumokkal való kapcsolattartás, és egy rendkívül látványos alkotófolyamat látható itt – fogalmazott Szarvas Péter.

A polgármester mindenkit arra biztat, hogy tekintse meg a múzeumban található európai színvonalú "Egy géniusz diadala – Munkácsy Mihály" című kiállítást, illetve az "Utazás TÉRben és IDŐben" című tárlatot.

Az esemény zárásaként Szarvas Péter polgármester és Bácsmegi Gábor igazgató-helyettes leleplezte a múzeum épületének bejáratánál elhelyezett emléktáblát, amely az elismerést örökíti meg.

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
2022. augusztus 12. 18:46
FEL