Ember a Napfényes Világban - a pályázatra készült alkotásokból nyílt kiállítás

2018. június 6. 13:32 | Kovács Dávid

Az Ember a Napfényes Világban című pályázatra beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtárának emeleti klubtermében kedd délután. 

Csiffáry Zsuzsanna kulturális szervező elmondta, személyes indíttatásból írta ki a pályázatot, ugyanis idén ő nyerte a legjobb kivitelezés díját felnőtt kategóriában a Napfényes Fesztiválon. Ez ihlette, hogy helyi szinten is létrehozzon egy hasonló eseményt. A pályázattal a környezet védelmére, tiszteletére akarták felhívni a figyelmet.

A felhívásra 20 kreatív munka érkezett. A zsűri tagjai Gnandt János festőművész, a Jókai színház festőtárának vezetője,  Gyöngyösiné Bálint Anna, Németh László-díjas tanár, Csiffáry Zsuzsanna, valamint Ezer Ádám, ökoturisztikai ügyintéző volt.

Alkotásával bármelyik korosztály nevezhetett, óvodástól felnőtt korig. Technikai megoldás lehetett az assamblage, grafika, festmény, fotómontázs, szobrászat, valamint a kreatív tárgymegfogalmazás.

A legtöbb alkotás festészet kategóriában érkezett.  A pályázaton az első helyezett Szuchy Enikő lett, a zsűri egyöntetű véleménye alapján. Kiemelendően szerepelt még az Amőba-társulat: a munkájukat hulladékokból készítették, ők álltak a legközelebb az assamblage technikához. Volt, aki  papírmerítéssel készítette művét, de érkezett be kerékláncból kialakított ékszer is. Utóbbi pályázó kapta a legkreatívabb pályaműnek járó díjat.

További programok »

FEL