Elszivárgó közpénzek?'sajtótàjékoztatót tartott az MSZP

2016. február 20. 12:04 | behir.hu

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési képviselője békéscsabai sajtótájékoztatóján elmondta, szerinte a kormány lejárató kampányt folytat az oktatásban, az egészségügyi reformok pedig el sem kezdődtek.

Miklós Attila, az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke köszöntötte a sajtó képviselőit a Békés Megyei Kormányhivatal épülete előtt. Hangsúlyozta, nem volt véletlen a helyszínválasztás, hiszen ez alkalommal a kormány reformjai kerülnek a középpontba. A politikus hozzátette, nem tudja, hogy mi a jobb: az a reform, amit már elindított a kormány vagy az, ami még el sem kezdődött.

A mostani vendég dr. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő volt. Elsőként az oktatásban zajló helyzetről beszélt, hangsúlyozta, a párt amellett van, hogy a kormány fogadja el a pedagógus-sztrájkbizottság 25 pontját. A politikus emellett kiemelte, szerinte jobban tenné a kormány, ha megadná a lehetőséget az önkormányzatokat, hogy amennyiben tudják, vegyék vissza az oktatási intézményeket.

Az országgyűlési képviselő véleménye szerinmint egészségügyi reform el sem kezdődött igazán. Képviselői kérdésére azt a választ kapta Rétvári Bence parlamenti államtitkártól, hogy a Békés megyei körházak adóssága meghaladja a 2,5 milliárd forintot: a gyulai intézménynek mintegy 1,5 milliárd forintos, a békéscsabainak több mint 640 milliós, míg az orosházi intézménynek 470 millió forintos hiánya van. Dr. Tóth Bertalan zárásként hozzátette, mindeközben több mint hatvan ápolói és közel nyolcvan ápolói állás betöltetlen a térségben.

FEL