Az MSZP békéscsabai képviselői is értékelték a csütörtöki közgyűlés döntéseit

2022. május 27. 13:46 | Szabó Judit

A Szövetség Békéscsabáért-frakció képviseletében az MSZP-s Miklós Attila és Fülöp Csaba tartotta meg a május 26-ai közgyűlés utáni értékelőjét péntek délelőtt.

Miklós Attila önkormányzati képviselő a CsabaPark üzemeltetésével kapcsolatos kérdéssel kezdte a tájékoztatót. Mint mondta, a park elsődleges célja, hogy élményközpontú legyen, ugyanakkor a turisták helyett egyelőre zömében csak a békéscsabaiak veszik igénybe a félkész szolgáltatásokat. Kiemelte, hogy a park rentábilis üzemeltetése a következő öt évben nem várható. Javasolták, hogy a multifunkciós csarnokot sportburkolattal lássák el, hogy az épület alkalmas legyen sporttevékenységek végzésére is.

– Ezzel a fejlesztéssel nagyobb lenne a csarnok kihasználtsága. Fontos lenne továbbá, hogy azok az élményelemek, attrakciók amelyek rátehetik ezt a parkot a turisztikai térképre, elkészüljenek – fogalmazott Miklós Attila.

A gyermekétkeztetés kiszervezésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a tevékenységet ezentúl egy közbeszerzésen kiválasztott magánvállalkozó végzi majd. Az önkormányzatnak továbbra is lesznek feladatai, hiszen vannak olyan területek, amelyeket átvesz. Ezzel tizenhét fő továbbfoglalkoztatásáról gondoskodik majd az önkormányzat.

Fülöp Csaba önkormányzati képviselő arra mutatott rá a Békéscsabai Rendőrkapitányság beszámolója kapcsán, hogy a rendőrség gyorsan intézkedik a bejelentéseknél, rugalmasan működik együtt az önkormányzattal. Kiemelte, hogy a városban vannak olyan fő- és mellékutak, ahol a sebességkorlátozó táblát nem veszik figyelembe a közlekedők, egyes körzetekben pedig a motoros "gyorsulási verseny" zavarja a lakókat. Emellett gond van a parkolással, ebben az ügyben is kérte a rendőrség segítségét.

A képviselő szólt a Csaba Ügyeleti Kft. működéséről is. Fülöp Csaba elmondta, hogy a cég a veszteségét a 2022-es évben még az eredmény tartalékaiból tudja finanszírozni, de a következő években ez már problémás lehet.

Kiemelte, hogy a Békéscsabai Médiacentrum Kft. a tervezettnél több plusz bevétellel zárt, a szerkesztőség stabilan működik, megfelelő likviditással.

– Az önkormányzati cégek jól működnek, megfelelő hatékonysággal, a feladataikat magas színvonalon tudják ellátni. Ehhez megfelelő források és megfelelő likviditás is társul – emelte ki Fülöp Csaba.

Tájékoztatóját a parkolóház beszámolójával zárta. Elmondta, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel a parkolás országos szinten ingyenes volt. Ez befolyásolhatta a parkolóház bevételeit is, ugyanis az négymillió forint veszteséggel zárt.

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
2023. május 30. 16:47
FEL