Az elsősegélynyújtó verseny megyei fordulóját tartották meg Békéscsabán

2022. május 24. 16:17 | Csiffáry Zsuzsanna

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete kedden délelőtt rendezte meg az 50. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny Megyei fordulóját.

A versenyen Kárász László, megyei vezető mentőtiszt köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy a próbatétel leginkább a gyakorlatiasságra helyezi a hangsúlyt, így nagyon fontos a magabiztos fellépés. 

– A felmenő rendszerű versenyre Békés megye minden részéről érkeztek csapatok. A megmérettetés után kiderül, ki lesz a győztes csapat, a nyertesek továbbjutnak az országos versenyre, amely szeptember 12-én lesz az elsősegély világnapján – tájékoztatott Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója. Hozzátette, hogy a verseny elsődleges célja az elsősegélynyújtás népszerűsítése és az élet és egészség védelme. Mint mondta, ez a Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb feladata.

A keddi megmérettetésen kilenc csapat vett részt, és három kategóriában – gyermek, ifjúsági és egy felnőtt – vizsgáztak.

Tóth Zoltánné kiemelte, hogy hét alapelv alapján működik a szervezet, ezek az emberiesség, pártatlanság, egység, egyetemesség, semlegesség, függetlenség, önkéntesség. Eszerint működik a Magyar Vöröskereszt is, és ezeket a fő fogalamakat igyekeznek tovább adni a vetélkedőn is. 

Galéria

 

További programok »

FEL