Elsőre gól nélkül

2016. július 6. 16:23 | behir.hu

A felkészülés harmadik hetében edzőmeccsek sora vár a másodosztályú rajtra hangoló békéscsabai labdarúgókra. A lila-fehérek riválisa három alkalommal is a temesvári gárda lesz. Az első összecsapáson gól nélküli döntetlen született.

A csabai együttes vezetőedzője szerint a keret tagjai megfelelően teljesítettek az első két hétben, ahol inkább a fizikai terhelésen volt a hangsúly, az algyői edzőtábor előtt újabb szintre léphet az együttes.

- Most már lassan abban a fázisban járunk, ahol inkább a technikai-taktikai dolgok kerülnek előtérbe, az összjáték, a kombinációs játék, ezek a dolgok többet szerepelnek. Emellett ugyanúgy helyet kapnak a fizikális részek, amik ugyanúgy hozzátartoznak a felkészüléshez, a bajnokságra kell a csapatnak a csúcson lennie, hogy jó formában és maximálisan készen álljanak a bajnokságra – fogalmazott Zoran Spisljak.

A szakmai stáb ezeken a mérkőzéseken mérheti le, hogy milyen formában vannak a játékosok, miben kell fejlődni a következő hetekben. A felkészülésben a sötét mezes temesvári gárda a partner ezekben a napokban. Az első egy órában az első csabai sor volt a pályán: a lila-fehérek több helyzetet alakítottak ki, a vendégek ziccerig sem jutottak el. 

- Ilyenkor még benne vannak a fáradtság jelei, nem mindig koncentráltunk minden egyes passznál oda, de így is tudtunk ritmust váltani. Még nem volt az igazi, de szerintem egy jó meccset játszottunk egy olyan ellenféllel, aki szerintem kellő erősségű volt ahhoz, hogy ez egy jó meccs legyen – értékelt Takács Péter.

A csabaiaknak a mérkőzés hajrájában sem sikerült megszerezni a győztes gólt, így maradt a 0-0. A két együttes csütörtökön 18 órától újra összecsap a 4-es Honvéd utcai pályán.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben július 5-én kisorsolták a Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonjának sorsolását. A menetrend a csapatok egyeztetései és egyéb körülmények után még változik, de addig is lehet latolgatni az esélyeket. Az biztos, hogy az őszi szezonban elvileg tízszer játszik a csabai együttes hazai pályán és az is, hogy idegenben a Cegléd ellen lesz a bajnoki nyitány, és a 2016-os zárás is. Az igazi rangadók augusztus végén kezdődnek, amikor a Puskás Akadémia érkezik a Viharsarokba, november végén pedig a Szpari is Békéscsabán teszi tiszteletét. Hosszabb szünet csak augusztus 28. és szeptember 11. között lesz, amikor válogatott edzőtáborok és VB-selejtezők is színesítik a programot.

FEL