Elpusztult a világ valószínűleg legmagányosabb kacsája

2019. január 28. 18:43 | behir

Elpusztult a világ legmagányosabb kacsája: Trevor, a csendes-óceáni Niue sziget egyetlen kacsája valószínűleg egy kutya áldozatául esett.

A hírt a helyi kereskedelmi kamara vezetője, Rae Findlay közölte hétfőn a BBC televízióval. Findlay Facebook-oldalt is létrehozott Trevornak.
A kacsa egy éve landolt az 1500 lakossal rendelkező Niue szigetén, de máig nem tudni, honnan érkezett. Feltételezhetően 2500 kilométert tett meg Új-Zélandtól, ezért kapta egy ottani politikus, Trevor Mallard keresztnevét - a mallard szó angolul vadkacsát jelent.

Lehetséges az is, hogy Trevor Tongáról vagy más csendes-óceáni szigetről érkezett.

A szigeten Trevor volt az egyetlen kacsa. Mivel Niuén nincsenek folyók, vagy tavak, egy nagy pocsolyában élt, a helyi tűzoltóság pedig gondoskodott arról, hogy mindig elég víz legyen benne.

Findlay szerint Trevor barátságot kötött a "szomszédaival" - egy kakassal, egy tyúkkal és egy wekával, egy Új-Zélandon honos madárral.

 

Forrás: MTI

További programok »

Világ

Ezért olyan csendes minden hóesés után

"Most tél van és csend és hó és halál" – fogalmazott Vörösmarty Mihály, ugyanis egy hóesés után minden egy kicsit lehalkul a világban. A nagy kérdés persze, hogy minek is köszönhető ez a kísértetiesen nagy csend.
06:16
FEL