Előzetes letartóztatásban a sarkadkeresztúri gyilkosság gyanúsítottja

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, aki pénteken reggel Sarkadkeresztúron egy baltával megölte az idős asszonyt, mert az nem adott neki pénzt.

A 81 éves asszony eltűnéséről az egyik hozzátartozója tett bejelentést pénteken délután. Néhány percen belül megérkeztek a helyszínre a Sarkadi Rendőrkapitányság járőrei, ahol meghallgatták a bejelentőt és az eltűnt nő rokonait. A rendőrök azonnal elfogták a gyanúsítottat.

– Először meghallgatták a bejelentőt, majd a rokonokat és közben elkezdték keresni az idős nőt. A holttestét a házának udvarán elrejtve találták. Elszámoltatásakor az egyik rokon, egy 35 éves nő ellentmondásokba keveredett ezért őt a járőrök előállították. Megtörtént a kihallgatása, emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette őt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kapitányság bűnügyi osztálya – mondta el a Vargáné Szombati Andrea r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Békés Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a gyanúsított pénzkérési szándékkal kereste fel nagymamáját Sarkadkeresztúron. Miután az idős hölgy visszautasította, másnap ismét visszament és egy baltával legalább három alkalommal a fején megütötte a sértettet, aki az őt ért bántalmazás következtében a helyszínen életét veszítette. Dr. B. Nagy Barbara hozzátette: a főügyészség hétfőn kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

– A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel kezdeményeztük, másrészt, mert megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével megnehezítené a bizonyítást – fogalmazott a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra rendelte el.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,