Körösladányi otthonában támadtak rá az idős nőre – bántalmazták és kirabolták

2020. február 6. 16:14 | behir

A nő és a férfi egy idős asszonyra támadt Körösladányban. A gyanúsítottak letartóztatásban vannak, a rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Bántalmaztak és kiraboltak egy idős asszonyt 2018. november 13-án, Körösladányban. Egy nő és egy férfi ment be a házába, pénzt követeltek tőle. A nő a ház udvarán talált vascsővel először fejen ütötte, majd a kezét és a hátát is ütötte, fellökte őt. Mikor a földön volt, bele is rúgott. Aztán a ház folyosóján magára hagyták a sérült nőt és átkutatták a helyiségeket – olvasható a police.hu-n.

Többek között pénzt, ékszereket vittek el. Mielőtt távoztak, a nő összekötözte az idős asszony lábait, karjait, bekötötte a száját. A bántalmazott, kirabolt asszony ezeket a kötéseket le tudta venni magáról, de segítséget nem tudott kérni. Másnap délelőtt a szomszédai keresték, és mivel nem nyitott ajtót, hívták a gondozóját. A szomszédok és a gondozó találtak rá a földön fekvő, életveszélyes állapotba került asszonyra. Támadóit a rendőrök rövid idő alatt azonosították és 2018. november 15-én őrizetbe vették.

A most 24 éves körösladányi P. Zsolt és a 46 éves, szintén körösladányi B. Mária letartóztatásban vannak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfit rablás és életveszélyt okozó testi sértés, a nőt rablás és emberölés kísérlet bűntettek elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait február 6-án továbbította a Békés Megyei Főügyészségre.
 
 
 
 
 

További programok »

Kék hírek

Hátrányos helyzetű gyerekek vették birtokba az "Át-Járás Tábort"

Hatodik alkalommal rendezték meg az "Át-Járás Tábort" a gyulai Gellény Birtokon. A tábor első három hetében rendészeti ügyintéző szakos hallgatók vettek részt a programokon, július 13-tól azonban a hátrányos helyzetű gyerek előtt nyílt meg a lehetőség a kikapcsolódásra.
15:55
FEL