Letartóztatták az idős, körösladányi asszony kirablóit

2018. november 19. 13:44 | behir

A Békéscsabai Járásbíróság két olyan embert tartóztatott le, aki a múlt héten bántalmazott, megkötözött és kirabolt egy 88 éves asszonyt Körösladányban - közölte a Békés Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 45 éves nő és 23 éves élettársa november 13-án kora este behatolt a velük egy utcában lakó idős asszony körösladányi házába és pénzt követelt tőle. Amikor nem kapták meg, a nő egy vascsővel többször megütötte a sértettet, hanyatt lökte, majd a földre esett asszonyt meg is rugdosta. 

Az asszony az elesés következtében beverte a fejét, amely erősen vérzett. A nő később megkötözte őt és bekötötte a szemét.

A támadók az ablakon keresztül kiadogatták, amit a házból el akartak vinni, például fagyasztott húst és hasított fát. Csak reggel hagyták el a házat, magukkal vittek még több mint tízezer forintot, arany ékszereket és egy mobiltelefont.

Az ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte a két ember letartóztatását.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL