Bántalmazta, majd kirabolta volt élettársát egy sarkadi férfi

2019. november 5. 15:26 | behir

A Békés Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze rablás bűntette miatt kezdeményezte egy fiatal sarkadi férfi letartóztatását, aki november 2-ára virradó éjszaka a volt élettársát rabolta ki.

A 20 éves sarkadi férfit közel egy éven át, október végéig kötötte élettársi kapcsolat az ügy sértettjéhez, egy békési nőhöz. A pár azért szakított, mert a férfi október 27-én súlyos sérüléseket okozva bántalmazta a nőt, emiatt büntetőeljárás is indult – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi november 1-jén beállított a sértett békési lakására, majd az éjszakát is ott töltötte. A következő napra virradó éjszaka a sértett és a gyanúsított összeveszett, a férfi többször megütötte a nőt, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem kapja vissza a neki adott gyűrűt, akkor eltöri az ujját. A férfi kicsavarta a nő kezét, ujjáról lehúzta a gyűrűt, majd a sértett mobiltelefonját is elvette, ezután elment. A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a bántalmazástól.

A férfi cselekménye rablás bűntette megállapítására alkalmas, amelyet a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet.

A letartóztatás kezdeményezésére azért volt szükség, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt tartani lehet a férfi szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy a terhelt az ügy sértettjét befolyásolná, megfélemlítené. A korábbi súlyos testi sértést okozó bántalmazásra figyelemmel pedig nem lehet kizárni azt sem, hogy a férfi szabadlábon a sértettel szemben újabb bűncselekményt követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

További programok »

FEL