Élő legenda Békéscsabán

Sydney, Athén és Peking – mindhárom olimpián a dobogó tetején állhatott a magyar vízilabda-válogatott tagjaként. Világbajnoki aranyérmes, 2000-ben és 2004-ben pedig megkapta a világ legjobb pólósának járó Aranysapka-díjat. A sikerek mögött álló embert, Kiss Gergelyt személyesen ismerhették meg hétfőn a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákjai.

„Életem a játék” – vallja Kiss Gergő a 2014-ben megjelent életrajzi könyvének címével, amely gyorsan fogyott a találkozó napján. Nem is csoda, hiszen sokaknak példaképe a bajnok. Az érdeklődők között felsorakozó Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub tagjai közül többek az ő pályafutása láttán kedvelték meg a sportágat.

Természetesen nem maradhatott el a dedikálás és a közös fotók készítése sem. A két centiméter híján két méter magas világklasszis nem csak most, hanem a mérkőzéseken is maga mellett tudhatja a békéscsabaiak szeretetét. Nagy büszkeség és boldogság ez számunkra – mondta Kiss Gergely.

Ennek további erősítését tűzi ki célul a „Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű program, amelyet a tavalyi sikerek után idén is megrendez a város egy közel hatmillió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően. Szarvas Péter polgármester elmondta, fontosnak tartja, hogy a fiatal generáció minél többet találkozzon olyan sportemberekkel, akiket karrierjük alatt végigkísért a siker, végigkísértek az aranyérmek.

A sorozat folytatódik, szerdán Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező érkezik a Gerlai Általános Iskolába.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,