A kiflipörgetés kitalálója kutatja a tehetséges pingpongosokat

2018. február 22. 11:13 | Zsíros András

A kiflipörgetés kitalálója, a négyszeres világbajnok magyar asztaliteniszező, Jónyer István látogatott el a Gerlai Általános Iskolába. A „Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű programsorozat legújabb állomásán a bátrabbak egy-egy gyors meccset is játszhattak a legendával.

Pár egyszerű instrukció a mestertől és máris jobban ment a játék a gerlai iskola diákjainak. Szilágyi Lívia mindössze egy éve kezdett a sportággal foglalkozni, de máris harmadik helyezést ért el a diákolimpián, jövőbeni célja pedig a világbajnoki cím.

A vendégségbe érkezett Jónyer István épp az ilyen lelkes tehetségeket keresi. A néhány napja Emberi Méltóságért díjat kapott egykori bajnok célja, hogy a Jónyer Akadémia megalapításával a fiatal generáció tagjaiból neveljen sikeres sportolókat.

- Ezt a sportágat szeretni kell, különben nem lehet jó eredményt elérni. Ezt csinálni kell éjjel-nappal, és lojalitással minden sikerülhet. Én is ugyanígy kezdtem az iskolában, mint akikkel most játszhattam. Most feltérképezem az országot, kutatom a tehetségeket – fogalmazott a korábbi négyszeres világbajnok asztaliteniszező.

Bár a 70-es években, amikor világbajnoki aranyérmeit megszerezte, még nem volt olimpiai sportág az asztalitenisz, a példaképként szolgáló bajnoknak mégis méltó helye volt a „Sportolj együtt olimpikonokkal!” programban. A rendezvény sokat lendíthet a százegy tanulóval rendelkező gerlai iskolának.

- Szerintem nagy lökést adhat minden gyerek számára, hogy találkozhat és pár labdamenetet játszhat egy híres emberrel – emelte ki Deres Gábor testnevelő tanár.

A szakember bízik abban, hogy a találkozó hatására már a következő edzésen többen csatlakoznak a pingpongozókhoz.

 

 

 

További programok »

FEL