Elnökségi ülés az iparkamaránál

2018. szeptember 21. 11:47 | behir

Soros elnökségi ülését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 20-án Békéscsabán, a Penza-lakótelepi székházában, ahol meghívott vendég volt a Békés Megyei Közgyűlés elnöke is.

A napirendi pontok között a kamara elmúlt időszakának tevékenységéről szóló beszámoló szerepelt, továbbá javaslat született a „Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2018” díjak odaítélésére. Tájékoztató hangzott el a BMKIK 2018. évi tagdíjfizetési és a kamarai hozzájárulás befizetésének helyzetéről, a befizetést elmulasztókkal szemben tett intézkedésekről és határoztak a tagsági kötelezettségüket elmulasztó tagvállalkozások kizárásáról.

Tájékoztató hangzott el továbbá az iparkamara nyertes pályázatairól. Összesen két nyertes és egy elbírálás alatt álló pályázatban érintett a kamara. Kettő a magyar-román határon átnyúló programban van, melyből az egyik megvalósítása márciusban kezdődött el, a másik esetében még várják a végleges döntést. A nyertes tenderben hármas partneri körben dolgoznak egy nagyváradi iskolával és a Körös Maros Nemzeti Parkkal. A projektben azt mutatják meg, miként tudnak a vállalkozások környezettudatosan működni. Az elbírálási fázisban lévőben a szakemberhiány mérséklése a cél, a pályaorientáció által. A harmadik kiemelendő pályázat az Erasmus+ keretében valósul meg. Két szakmai tanulmányútra nyertek finanszírozást: 10-10 fős szakértői csoport utazhat el külföldi tanulmányútra – derült ki a tájékoztatásból.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a kamarai elnökség jelen lévő tagjait a TOP Békés megyei vonatkozásairól, annak előrehaladását, eredményeinek egy részét ismertette az elmúlt időszakból. Mint fogalmazott a meghívással kapcsolatban, „kölcsönkenyér visszajár”, hiszen az elmúlt héten a megyegyűlés előtt ismertette az iparkamara a 2017-es évi tevékenységének beszámolóját.

 

További programok »

Itthon

Hivatalosan is elkezdődött a madáretetési szezon

Elkezdődött az énekesmadár-etetési időszak fő szezonja, amely hazánkban az első őszi fagyok beköszöntétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma a tél keménységétől, a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.  
18:14
FEL