Elment a csabai diákság egyik legnagyobb elkötelezettje

2020. november 10. 10:33 | Sipos Gábor

Szász Attila elment. Az egykori lemezlovas, aki lemezjátszóival Békés megye sok szórakozóhelyén megfordult, már nem zenél és nem ír. A DJ szakma feladása után az online újságírás és a fiatalok töltötték ki a napjait. Elment és most már nem zenél, nem ír és nem egyengeti sok-sok, a média iránt érdeklődő középiskolás sorsát.

Szász Attila egy jelenség volt. No nem a méretekre (tudom, itt most felnevetne) gondolok, hanem a humorára. Fanyar, itt-ott csípős hangvételű viccei megnevettették a körülötte lévőket. Mindig. Még a legkeservesebb pillanatokban is talált egy kis szóviccet, hogy oldja a feszültséget. A saját egészségügyi problémáin is humorizált…

…péntek óta már nem teszi.

Sokat vesztett vele nem csak Békéscsaba, Békés megye, hanem hiszem, hogy kijelenthetem, hogy az ország is. Legalábbis a kerékpársport szerelmesei biztos, Ati ugyanis a V4 kerékpárversenyek aktív résztvevője volt, ő szerkesztette a verseny hivatalos honlapját.

Napi szinten vett részt a BAM, azaz a Békéscsabai Alkotó Média Ifjúsági újságjának szerkesztésében és az ott író és fotózó fiatalok szakmai irányításában. És el is értünk Ati legnagyobb erényéhez, amely kikezdhetetlenül ott lebeg a neve mellett még hosszú évekig.

- Sipikém! Sose mond azt egy középiskolásnak, hogy gyerek. Mond azt, hogy fiatal, srác vagy diák, de sose mond azt, hogy gyerek. A szívükhöz az út az az, hogy nem nézed le őket, hanem felemeled és partnernek tekinted őket – kaptam egykor a jótanácsot, amivel a mai napig élek.

Olyan kapcsolatot tudott kialakítani a körülötte forgó diáksággal, amit kevesek tudnak megtenni. Az elmúlt 10 évben kifejezetten a középiskolás korosztálynak szánt információs honlapokat készített. A Schooltourmix, majd a Békésifi.hu, végül a BAM diákújságjának soraiban tudhattuk őt. Egyik kedvenc rendezvénye volt a Garabonciás Napok. Fotózott, írt és szeretett. Ha nem érezte a rosszindulatot, akkor hatalmas szívvel közelített bárki felé. Két dolgot nem tudott elviselni: az igazságtalanságot és a hazugságot.

Sokat tett azért, hogy emlékezzenek, emlékezzünk rá. Egy alkalommal, egy elgyengült pillanatban elmondta, hogy önzetlenül dolgozik a fiatalokkal és a fiatalokért, de egy dolgot hiányol: magasabb szinten sosem ismerték el a munkáját és a tevékenységét.

Ati, én neked adom a „Sokat tettél a srácokért” kitüntetést. Így utólag.

Nyugodj Békében!

További programok »

Itthon

Ismét meghosszabbodik az oltási akció

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Békés megyében továbbra is hat helyszínen várják az oltásra jelentkezőket.
16:49
FEL