Elhunyt Bátonyi Gábor, a békéscsabai kutyás élet meghatározó alakja

2023. október 29. 14:01 | behir.hu

Életének 47. évében súlyos betegség következtében elhunyt Bátonyi Gábor, a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület elnöke, a Nemzetközi Kutyakiállítás megálmodója.

Az egyesület a következőképp emlékezik rá:

Bátonyi Gábor 1976-ban született Békéscsabán. Egészen fiatalon, 17 éves korában született meg az első Német dog alomja, ezzel kezdődött meg a tenyésztői munkássága is. Később az Amerikai staffordshire terrier fajtába szerette bele, és ezt a fajtát kezdte el tenyészteni. A küllem kiállítás világa is hamar magával ragadta, először mint kiállító vett részt ilyen eseményeken később pedig már szervezőként is tevékenykedett.

Több, mint két évtizedig meghatározó tagja volt a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesületnek. Vezetőségi tagként 2007 óta dolgozott, 2011-ben pedig részt vett az egyesület újra alapításában is. Hét éve, 2016-ban bizalmat szavazott neki az egyesület tagsága és elnökké választották.

Számos Nemzeti Küllem Kutyakiállítás (CAC) szervezésében vett részt, majd 2016-tól felvirágoztatta, elismerést szerzett az egyesületnek.

Nagy álma volt, hogy szeretett városa, Békéscsaba Nemzetközi Kutyakiállításnak adjon otthont. Áldozatos, kitartó munkájának, közbenjárásának köszönhetően 2016 óta minden évben itt rendezik meg az európai színvonalú Nemzetközi Kutyakiállítást (CACIB), amely évről évre színvonalasabb és elismertebb.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének vidéki szervezetei, sportegyesületei, versenyzői és kiállítói, mind elismerték már lelkiismeretes, áldozatos munkáját. Bátonyi Gábort nem csak szülővárosa gyászolja, hanem az ország és a nemzetközi kutyás társadalom is. Nagyon sokan szerették és elismerték azt a kimagasló munkát,  amelyet a kutyás társadalomért, a kinológiáért végzett.

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület 2023. november 4-én és 5-én FCI – FMBB kvalifikációs IGP versenyt rendez Békéscsabán a Jaminai Sportpályán, amelyet a fiatalon elhunyt kutyás szakember emlékének ajánlanak a szervezők és a jövőben az ő nevét viseli majd. A megmérettetésre számos hazai IGP-s kiválóság, köztük világbajnoki válogatottak is jelezték már részvételüket.

További programok »

FEL