Elmaradt a roham: Idén húsvétkor kisebb volt a forgalom a boltokban

2021. április 1. 18:27 | Vincze Attila

A várakozások szerint ugyan emelkedik a forgalom az üzletekben, de egyelőre nem volt bevásárlói roham az élelmiszerboltokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy idén a járvány miatt megfontoltabban vásárolnak az emberek, és sokan már jó előre megvették a húsvéthoz szükséges termékeket. A szakemberek még szombatra várnak nagyobb élénkülést a boltokban.

Csütörtökön, Nagypéntek előtt nem volt tömeg az egyik békéscsabai, belvárosi ABC-ben. A csokinyulak itt már gyakorlatilag korábban elfogytak, azonban csokitojásból, aki akart most még bevásárolhatott húsvétra. Idén is a vásárlók körében a legkelendőbbek a különböző sonkafélék, a tojás és a torma. Az általunk megkérdezett vevők véleménye viszont megoszlott abban a kérdésben, ki mennyit szán az idei húsvétra. Volt, aki úgy nyilatkozott, hogy többet vásárol most, de legtöbben ugyanannyit vagy inkább kevesebbet, mint korábban.

Ebben az évben a tavalyi húsvéthoz hasonlóan ismét meghatározóak a járvány miatti lezárások, ezért néhány kivételtől eltekintve szinte csak az élelmiszerüzletek vannak nyitva. Sok áruházlánc ugyan már jobb forgalmat remél az idei ünnep idejére a tavalyihoz képest, de egyelőre inkább az látszik, hogy az emberek megfontoltabbak és meggondolják mire, mennyit költsenek.

– Tavaly éppen a fizetések utánra esett a húsvét, láttuk, hogy az nagyobb szabadságot adott a vásárlásokban, most viszont szűkebbek a pénztárcák, ez azonban azt is hozta magával, hogy sokkal hamarabb elkezdtek felkészülni az emberek az ünnepre. Azt tapasztaltuk, hogy már március elején elkezdték megvásárolni azokat a termékeket, amelyeket húsvétra szerettek volna megvenni, akár az édességekről, akár más élelmiszerekről beszélünk – fogalmazott Tyetyák Magdolna, az Élésker Kft. ügyvezetője. 

Az élelmiszerüzletek a négynapos hosszú hétvégén szombaton még nyitva lesznek, így a szakemberek ekkorra várnak még nagyobb élénkülést a boltokban.

További programok »

Gazdaság

FEL