Elmaradnak az orosházi programok is március 15-én

2020. március 11. 14:01 | behir.hu

Dávid Zoltán kiemelte, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel, ebben az évben önkormányzatuk nem tartja meg a március 15-ei városi rendezvényt.

A közleményében az orosházi polgármester hangsúlyozza, ahogy az már mindannyiunk előtt ismert, a koronavírus (COVID-19) miatt rendkívüli helyzet sújtja hazánkat, Európát és a világot! A vírusról és lehetséges szövődményeiről szólnak most a híradások.

Dávid Zoltán arra kérte az orosháziakat, hogy vegyék komolyan a helyzetet, pánik nélkül, de kellő odafigyeléssel, fokozott elővigyázatossággal óvják saját maguk és családtagjaik egészségét! A koronavírus elleni védekezésben, mint minden más vírus esetében a legfontosabb a higiénia, a zsebkendő használata, a kézmosás, a kézfertőtlenítés. Lehetőség szerint kerüljük azokat a helyzeteket, ahol zárt helyen, sok ember hosszabb időn át tartózkodik együtt, mert ez növeli a cseppfertőzés lehetőségét. A fokozott védelem érdekében kerüljük a kézfogást, puszilkodást, a tömeges rendezvényeket- írja a polgármester.

Dávid Zoltán kiemelte, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel, ebben az évben önkormányzatuk nem tartja meg a március 15-ei városi rendezvényt. Hangsúlyozta március 15-e nemzetünknek az az ünnepe, amely sorsfordító, függetlenséget és szabadságot kivívó emlékeket őriz. Hálával és főhajtással tartozunk örökké, ezért az orosházi polgármester úgy gondololja, hogy egy rendezvény elmaradása nem jelentheti az emlékezés, tiszteletadás elmaradását.

Hozzátette, hogy mindenki emlékezzen a múltra, a márciusi hős ifjakra, mindarra, amit értünk tettek, a nemzeti összetartozásra. Azonban a rendkívüli helyzetben rendkívüli módon emlékezzünk! Közös rendezvény nélkül, egymásra vigyázva, megkapott életünket védve és őrizve tegyük tiszteletünket!

További programok »

Itthon

412 sportoló futott a világ minden táján a koraszülöttmentő támogatásáért

A koronavírus-járvány miatt online rendezték meg idén a hagyományos Linamar Jótékonysági Futóversenyt. Az újragondolt kezdeményezésnek köszönhetően idén a sportolók Németországból és Kanadából is a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkáját támogatták a verseny nevezési díjával. A Szabadkígyósi Szabadi Sport Club focistái és néhány családtagjuk – összesen negyvenketten – pedig úgy döntöttek, hogy közösen futják le a távot a nemes célért.
2020. szeptember 27. 20:57
FEL