Kész a fertőtlenítés, visszaköltözhetnek az idősotthonok lakói Orosházán

2020. április 24. 17:35 | behir

A hírt Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán tette közzé közösségi oldalán.

Az Egységes Szociális Központ vezetője, Bogárné Kiss Ildikó arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy a Platán Idősek Otthona 125 idős lakója pénteken, míg az Ezüst Fenyő Idősek Otthona 75 gondozottja szombaton költözhet vissza.

– Az átmeneti szállásáért köszönettel tartozom a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, a cég rendelkezésre bocsátotta az Alföld Gyöngye Hotelt, valamint a Békéscsabai Tankerületi Központnak, hogy a Táncsics kollégiumban helyet biztosított – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Az idősotthonokban országszerte fertőtlenítenek, Orosházán ezen a héten történt a beavatkozás a Magyar Honvédség bevonásával. A cél a megelőzés – emelte ki a városvezető. Hozzátette: a fertőtlenítést követően az épületeket a szociális intézmény dolgozói kitakarították, a lakók biztonsággal visszatérhetnek.

– Koronavírussal fertőzött személy továbbra sincs idősotthonainkban, és őszintén remélem, hogy a szigorú intézkedések és a folyamatos fertőtlenítések eredményeképpen nem is lesz – mondta a polgármester.

– Az elmúlt hetekben rendkívüli helytállásról tettek tanúbizonyságot az ESZK dolgozói. Nem egyszerű ebben a veszélyhelyzetben megóvni a legsérülékenyebbeket. De az intézmény dolgozói erőn felül teljesítenek és ott állnak az ellátottak mellett minden egyes nap. Ezen a héten pedig különösen nehéz dolguk volt. Hálás szívvel mondok köszönetet az ESZK valamennyi dolgozójának! – zárta gondolatait.

További programok »

Itthon

FEL