Elkezdődött a Zenit!

A szemerkélő eső ellenére népes közönség előtt léptek fel az első nap programjának szereplői. 

Csütörtök este elkezdődött az immár harmincéves múltra visszatekintő Zenei Ifjúsági Találkozó és Nemzetközi Fúvószenekari Verseny. Az első napon a hazai szereplők mellett két erdélyi és egy partiumi együttes is bemutatkozott.

A szemerkélő eső ellenére népes közönség előtt léptek fel az első nap programjának szereplői a Szent István téren felállított színpadon. – Ez a harminc év, és a jó zenekarok, amelyek Békéscsabán működtek az elmúlt évtizedekben, nagyon jó közönséget neveltek ennek a műfajnak. De én azt hiszem, hogy azért vidékről is sokan szoktak jönni, elkísérik a zenekarokat, akik más településről érkeznek, és azért volt az elmúlt időszakban jónéhány olyan vendégünk, aki messzebbről érkezett – foglalta össze Szente Béla a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója. 

Akár a határokon túlról is, hiszen a zenei találkozó egyben nemzetközi verseny is, amelyen komoly szakmai zsűri előtt kell megfelelni. Az országhatárokon belülről érkezett együttesek mellett így már első nap megismerkedhettek a nézők az erdélyi Mezőbergenye és Óradna együtteseivel, valamint a partiumi Keresztény Fúvószenekarral. A házigazda Békéscsaba csapatának vezetője szerint az ilyen találkozások hasznos tapasztalatszerzésre is jók. – Az ember mindig tanul. Tehát mindig tanul, mindig lehet ötleteket szerezni, és mindig lehet csodálatos dolgokat hallani, látni, és ez a három nap ez ilyen szempontból kiemelkedő számomra is, meg a zenekari tagok számára is – árulta el Maczkó István a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar menedzsere. 

A szervezők abban bíznak, hogy a főtér minden este megtelik érdeklődőkkel. – Az a tapasztalat, hogy pláne akkor, amikor a mazsorettek táncolnak, és itt sokan gyűlnek össze a jó időben, akkor nagyon vidám, nagyon jó hangulat van. Reméljük, ez így lesz ebben az esztendőben is – mondta el Herczeg Tamás a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyettese. 

A vasárnapig tartó, minden este hat órakor kezdődő programok ingyenesen látogathatók.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,