Adventi hangversenyt adott a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar

2021. december 19. 19:38 | Vincze Attila

Ünnepi hangulatú koncerttel készült advent negyedik vasárnapjára a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. A Csabagyöngye Kulturális Központban tartott hangverseny nagy érdeklődés mellett zajlott le.

Hetek óta próbált a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar az aranyvasárnapi koncertjére, melyet a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenytermében rendeztek meg. A közel egy órás előadáson többek között Ennio Morricone és John Williams művei is felcsendültek, de a koncert zenei repertoárja elsősorban az ünnepi időszakot idézte. 

Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a zenekar elnökségi tagja elmondta, hogy nagyon felemelő érzés együtt zenélniük a színpadon, hiszen az általános és középiskolások, főiskolások valamint a felnőttek és nyugdíjasok is az együttes tagjait képezik. A fiatalok közé tartozik Szabó Marcell, aki a behir.hu-nak elárulta, hogy soha nem volt olyan érzése, hogy a kora ellenére kilógna a zenekarból és szerinte többek között azért is jó ebben a formációban zenélni, mert minden korosztály jól kijön egymással.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a koncert előtti köszöntőjében a nagymúltú együttes érdemeit méltatta, egyben megjegyezte, hogy Békéscsaba művészeti palettája nem lenne teljes a zenekar nélkül. 

– Látom, hogy egyre több fiatal van a zenekarban, de hálistennek az is igaz – mint oly sok világszerte működő fúvószenekarra –, szinte családi tradíció, hogy aki fúvós hangszert vett a kezébe, az a gyermekének, jó esetben az unokájának is tovább adja – fogalmazott. 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere beszédében örömét fejezte ki, hogy a járványügyi helyzet ellenére is meg tudták tartani az adventi koncertet. Mint mondta a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar mindig színvonalas előadásokkal rukkol elő.

– Folyamatosan próbálgatják az új műfajokat és olyan koncerttel örvendeztetik meg a nagyérdeműt, amely egy-egy kirándulás a klasszikus zene, a musicalek, vagy valamilyen más dallamos műfaj irányába, a mai koncert repertoárja is erről tanúskodik – mondta. 

A településvezető beszédének zárásaként egy elismerést adott át a zenekar vezetőjének, Döge Csabának, tanúsítva azt, hogy az önkormányzat idén is 100 ezer forinttal támogatta a koncert létrejöttét.

Galéria

További programok »

FEL