Idén 70 éves a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar – koncert március 26-án

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Döge Csaba karnagy vezényletével március 26-án, hétfőn 18 órától tartja hangversenyét a Csabagyöngye Kulturális Központban, a jubileum jegyében.

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar 2017. május 13-án “C” kategóriában arany minősítést ért el a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezete fúvószenekari minősítésén. Az együttes tagjai amatőr zenészek, zenetanárok, diákok, tagjainak létszáma 70 fő körül mozog. A zenekar fenntartója és működtetője a negyvenkét éves VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára.

A fúvószenekar 2018-ban ünnepli fennállásának 70 éves jubileumát. Az ünnepi évad első állomása a tavaszi hangverseny, nyáron pedig hangfelvétel készül majd a zenekar életében meghatározó művek válogatásából. A 2018. november 16-i ünnepi jubileumi hangverseny keretében pedig az egykori és a jelenlegi zenekari tagok adnak közös koncertet. A zenekari életet fényképvetítés mutatja majd be.

A március 26-ai koncertre egy igazán színes repertoárral készülnek a jubileum jegyében. Felcsendülnek magyar szerzők művei, rajzfilmslágerek, de a könnyű zene vizére is átevez az együttes.  Közreműködik: Lenovics Laura fuvolán, Lengyel Erik xilofonon és a Blues B.R.Others Show zenekar frontemberei Hrabovszky Tamás és Király Vajk. Vezényel: Döge Csaba.

Jegyet vásárolni a Csabagyöngyében és a Vasutas Művelődési Házban lehet.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,