Elkészült a CsabaPark tószínpada

2021. április 18. 11:05 | Hidvégi Dávid

A CsabaPark fejlesztése fokozatosan, több ütemben történik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ugyanakkor más forrásokat is felhasználnak. A leendő teátrumi, lakossági programokra és esküvőkre használandó tószínpad például a Modern Városok Programban készült el.

Az európai uniós forrás nem tette lehetővé több aktív turisztikai elem létesítését a CsabaParkban tájékoztatott a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Dr. Sódar Anita elmondta: a tószínpad megépítésére a magyar kormány 65 millió forint támogatást biztosított a Modern Városok Programban. A Körte soron a Terület- és Településfejlesztési Operatív programban megépült egy fogadóépület, amelytől kiindulva szilárd burkolatú sétányt létesítettek a tó köré. A városnak az volt a célja, hogy a sétány bekötésével megépítsék a mobil nézőteret és a tószínpadod.

– Több előre legyártott elemből áll a tószínpad, amelynek tűzihorganyzott az acélszerkezete. A színpad mérete tizenhatszor tizenhat méteres, négyzetméterenként 750 kilogramm a terhelhetősége, és csúszásmentes faborítást kapott. A kivitelező még tavaly májusban vette át a területet, de előteljesített, hiszen már 2021 márciusában készre jelentette a beruházást, így reméljük, hogy nyáron már különböző rendezvényeket, például színházi előadásokat tudunk majd tartani – fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve, hogy a foglalások folyamatosan érkeznek már a lakosság és a rendezvényszervezők oldaláról is.

 

Galéria

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL