Rendhagyó hangszerbemutató hangversenyekkel várja az érdeklődőket a zeneiskola

2021. április 18. 08:29 | behir

Az elmúlt hónapokban csendesebb volt a békéscsabai Bartók Béla zeneiskola környezete, ahol ha online formában is, de változatlanul folyt a hangszeres tanítás.

– Művészek vagyunk, kis művészeket nevelünk, akik egy-egy fellépés keretében meg akarjuk mutatni magunkat, örömet akarunk szerezni tudásunk bemutatásával. Ezért a tanév vége felé közeledve, szabadtéren megrendezett hangszerbemutató hangversenyekre hívjuk az érdeklődő családokat, gyermekeket – fogalmazott közleményében a zeneiskola.

Terveik szerint májusban két alkalommal szabad téren szólaltatják meg a hangszereiket, hogy örömet szerezzenek a közönségnek. A CsabaParkban május 15-én, szombaton 15 órkor a Körte sor felőli tószínpadon, a Széchenyi ligetben pedig május 29-én, szombaton 15 órakor a Körösök Völgye Látogatóközpontnál muzsikálnak majd. 

Ráadásul a zenéléshez kedvet érző gyerekeknek nem csak a vonós, fúvós, ütős és érdekes népi hangszerek megcsodálására, hanem közös muzsikálásra is módjuk lesz.

A hangszerbemutató hangversenyeket megelőzően, mindkét szombati napon (tehát május 15-én és 29-én is), 14.30 órakor DOTTO vonat indul a zeneiskola (Szabadság tér 4.) bejárata elől a hangversenyek helyszínére. Az érdeklődők díjmentesen utazhatnak a „zenélő” vonaton. A rendezvényen részt vevők a 2021/2022-es tanévre történő beiratkozásról is tájékoztatást kapnak.

További programok »

FEL