Nem csak a látogató, a rongáló is egyre több a CsabaParkban

2020. május 15. 15:11 | D. Nagy Bence

Bár a park folyamatosan fejlődik, a vandalizmus időnként új feladatok elé állítja a kivitelezőket.

A rekortán futópálya átadása óta egyre többen használják ki a CsabaPark nyújtotta lehetőségeket. A fejlesztések harmadik szakaszában a pálya mellett elkészültek a sétányok, a fitneszparkok, valamint a domb mellett játszótér is, ez utóbbit azonban még nem adták át.

– A domb fejlesztése a következő szakasz legnagyobb tétele lesz. A dombtetőn egy kilátó épül meg, ahonnan kötélpálya vezet majd a tó másik oldalára, ezen kívül egy hófánkpálya és egy műanyag lesiklópálya elkészítése is tervben van – emelte ki Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy szintén a következő szakaszban készül el a tószínpad, egy több oldalas mászófal, valamint a parkerdőt átszelő canopy-mászópálya is, amely felnőttek és gyerekek számára egyaránt használható lesz.

 

A csúszdapark megnyitása egyelőre várat magára.

 

A koronavírussal kapcsolatos vidéki enyhítések és a jó idő beköszönte több látogatót is jelent, azonban a rongálások is megszaporodtak. A park eldugottabb részein a látogatók több alkalommal megrongálták a kihelyezett kukákat, asztalokat és padokat, valamint a tanösvény mentén kialakított információs táblákat és rovarhoteleket is. A kivitelező több alkalommal állította helyre azokat az információs forgóoszlopokat is, amelyeket kidöntöttek a helyükről. A rongálások miatt a park a teljes elkerítés mellett biztonságtechnikai eszközökkel is bővül.

– A park hozzávetőlegesen 43 hektáron terül el, a körbekerítés így több mint három kilóméter hosszú kerítésszakaszt igényel. A kerítés kihelyezése, illetve a hét darab biztonsági kamera telepítése a következő hónapban indulhat el – mondta el dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofot Kft. cégvezetője. Hangsúlyozta, hogy bár a domb környéke továbbra is fejlesztés alatt áll, a következő két hétben a munkálatok átütemezésével lehetőséget biztosítanak a parkba látogatóknak a Körte sor felőli játszótér kipróbálására. Mint mondta, a csúszdapark használata az átadásig nem engedélyezett.

További programok »

FEL